Terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonlar sürüyor. Jandarma ekipleri tarafından 28 ilde son 2 haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 153 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ ile mücadelenin devam ettiğini söyledi.
DEAŞ’a yardım sağlıyorlarmış!
Bakan Yerlikaya operasyonun detaylarını da aktardı. Bakan Yerlikaya, “28 ilde DEAŞ Terör Örgütüne yönelik Jandarmamız tarafından son 2 haftadır düzenlenen operasyonlarımızda; 153 şüpheli terör örgütü mensubunu yakaladık. Adana, Antalya, Aydın, Bursa, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Yalova ve Zonguldak’ta düzenlenen operasyonlarda yakalanan şüphelilerin; Terör örgütüne üye oldukları, Terör örgütüyle iltisaklı sözde yardım kuruluşlarına finans sağladıkları ve Sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edildi.”
Terörle mücadelemiz devam edecek
Operasyonlarda emeği geçen ekipleri kutlayan Bakan Yerlikaya, “Valilerimizi, operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı, JGK TEM Daire Başkanlığımızı ve operasyonları gerçekleştiren İl Jandarma Komutanlarımız ile Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Terörle mücadelemiz, yalnızca kolluk kuvvetlerimizin sahadaki operasyonlarıyla sınırlı olmayan; güvenlik, istihbarat, iletişim ve uluslararası iş birliğini kapsayan çok boyutlu bir devlet refleksine dayanır” ifadelerini kullandı.