Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya üzerinden yaptığı dikkat çekici açıklama ile Türkiye'de bir doğa harikasına tanıklık edildiğini duyurdu. Bakan Yumaklı, ülkemizde ilk defa kayıt altına alınan 'Albino Çakal'ın görüntüsünü paylaşarak bu nadir olayı kamuoyuyla paylaştı.

Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Bugün doğada nadir görülen bir olaya tanıklık ediyoruz. Ülkemizde ilk kez 'Albino çakal' kayıt altına alındı. Ömrün uzun, yeşil vatan her daim yuvan olsun. Bu özel ve nadir güzelliği fark edip kayıt altına alarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerimize ulaştıran doğasever çiftçimiz Ramazan Gül'e teşekkür ediyorum. Yaban hayatı zenginliğimizin ve bu nadir güzelliklerimizin hep birlikte farkında olacak ve koruyacağız."

Bakan Yumaklı, doğasever çiftçi Ramazan Gül'ün özverili davranışına vurgu yaparak, doğa koruma ekiplerine ulaştırılan görüntülerin yaban hayatının zenginliğine katkı sağlayacağını belirtti. Türkiye'nin doğal güzelliklerine sahip çıkma çağrısında bulunan Bakan Yumaklı, "Bu nadir güzellikleri hep birlikte koruyarak, yaban hayatımızın zenginliğini sürdüreceğiz." dedi.

Albino Çakal

Kaynak: Haber Merkezi