24 Ocak Balıkesir’de Deprem Oldu mu?

Evet. Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde, 24 Ocak Cumartesi günü saat 10.34 sularında bir deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre depremin büyüklüğü 4.1 olarak kaydedildi. Sarsıntı, çevre ilçelerde de hissedildi.

Deprem verileri Kandilli Rasathanesi tarafından paylaşıldı. Kandilli’nin açıkladığı bilgilere göre depremin yerin 9,6 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bildirildi.

Depremin Merkez Üssü Neresi?

24 Ocak’ta meydana gelen depremin merkez üssü Balıkesir’in Sındırgı ilçesi olarak açıklandı. Bölge, son dönemde artan sismik hareketlilik nedeniyle uzmanlar tarafından yakından takip ediliyor.

Deprem Kaç Saniye Sürdü?

Depremin kaç saniye sürdüğüne dair henüz resmî bir açıklama yapılmadı. Ancak vatandaşların aktarımlarına göre sarsıntı kısa süreli olmasına rağmen net şekilde hissedildi. Yetkililer, özellikle eski ve hasarlı binalardan uzak durulması yönünde uyarılarda bulunuyor.

Gece Saatlerinde 5.1’lik Deprem Yaşanmıştı

Öte yandan Balıkesir Sındırgı’da aynı günün gece saatlerinde, saat 00.24’te, bu kez 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Gece yaşanan bu güçlü sarsıntının ardından sabah saatlerinde kaydedilen 4.1’lik deprem, bölgede deprem hareketliliğinin sürdüğünü gösterdi.

Uzmanlardan Uyarı

Uzmanlar, art arda yaşanan depremler sonrası bölgede yaşayan vatandaşların resmî açıklamaları takip etmeleri, hasar görmüş yapılardan uzak durmaları ve olası artçı sarsıntılara karşı tedbirli olmaları gerektiğini vurguluyor.

Kaynak: Haber Merkezi