OSB'deki etkinlik sırasında Başkan Şahin, işçilere yönelik sürpriz bir müjde verdi. Türkiye'de bir ilk olan Gaziantep OSB Travmatik Acil Durum Hastanesi'nin kurulacağını duyurdu.

Başkan Şahin, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ni ve şehrin önemli caddelerini ziyaret ederek, fabrika çalışanları ve esnaflarla bir araya geldi. İşçilere yaptığı sunumda, Gaziantep OSB Travmatik Acil Durum Hastanesi'nin sağlık Bakanlığı onayı alındıktan sonra hayata geçirileceğini açıkladı. Başkan Şahin, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, iş sağlığı ve güvenliği açısından önemli bir adım olan bu projenin OSB için büyük fayda sağlayacağını vurguladı.

Ziyaret sırasında işçilerle öğle yemeği yiyen Başkan Şahin, Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı hizmetlerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda Gaziantep'in gelişimine katkı sağlayacak projeler hakkında bilgiler veren Şahin, OSB'ye Fırat Nehri'nden 55 kilometrelik bir boru hattı ile su getirileceğini belirtti. Ayrıca, 50 megavat güneş enerjisi santrali kurularak, suyun terfisi için kullanılacak elektrik maliyetinin azaltılacağını ifade etti.

Şahin, Gaziantep'in büyükşehir projelerinden, Gaziray, Düzbağ Projesi, katlı kavşaklar, köprüler, tüneller, Güneyşehir ve Kuzeyşehir konut çalışmaları, yol ve asfalt çalışmaları, kentsel dönüşüm, BÜSEM, Gaziantep Et Hali ve Borsası, yeşil şehir kapsamındaki parklar gibi önemli başlıkları da sunumda detaylı bir şekilde anlattı.

Başkan Şahin, ziyaretin ardından Gaziler, Mütercim Asım ile Şıhcan Caddeleri'nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek, görüş ve önerilere açık olduğunu belirtti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ayrıca, deprem bölgesinde yapılan çalışmalar, sağlık hizmetleri, GASMEK ve eğitim destekleri, Aile Akademisi, Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi, spor tesisleri ve bisiklet dağıtımı gibi birçok konuda bilgileri paylaştı.

Kaynak: Haber Merkezi