Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gökalp, “Örgütlü olduğumuz belediyelerle ek protokol ve yeni sözleşmeler imzaladık. Bu anlaşmalar, çalışanların yüzünü güldürdü” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR

Gökalp, “Karkamış, Oğuzeli, Yavuzeli ve Araban Belediye başkanlarına teşekkür ederiz. Şahinbey Belediyesi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Belediye Başkanımızın bu konuda duyarlı olduğunu ve emeğe ve alın terine değer verdiğini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞANLARIN MAAŞLARINDA İYİLEŞTİRME

Ahmet Gökalp

Gökalp, “Son dönemde örgütlü olduğumuz tüm belediyelerde ücretlerde yaşanan erimeyi tüm arkadaşlarımız derinden hissetti. Asgari ücrete yüzde 49 oranında zam geldi ancak alınan ücretler ile geçinemeyecek duruma gelindiği için örgütlü olduğumuz belediyelerle ek protokol ile maaşlarda iyileştirme yaptık” dedi.

ASGARİ ÜCRET İLE GEÇİNMEK ZOR

Gökalp, “Asgari ücret alan bir kişinin kentte hayatını idame ettirmesi mümkün değil. Ev kiralarının 12 bin liradan aşağı olmadığı böyle bir dönemde yaşamak ve geçinmek çok zor. Bir markete girildiğinde ‘Hesap ödediğinizde ne aldım da bu kadar hesap çıktı’ diyorsunuz. Maaşlara zam yapılıyor ama zamlı maaşlar alınmadan yüzde 50’si cebimizden buhar olup uçuyor. Bu durumları tüm belediye başkanlarımıza anlattık. Şahinbey Belediyesi ile görüşmelerimiz sürüyor ve Belediye Başkanımızın bu konuya sıcak baktığı iletildi” açıklamasını yaptı.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ İLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Gökalp, “Karkamış, Oğuzeli, Yavuzeli ve Araban Belediyeleri ile günümüz koşullarına uygun olarak ek protokoller imzaladık. Toplu sözleşmenin devam ettiği belediyelerle ek protokol, toplu sözleşmelerin sona erdiği belediyeler ise yeni toplu sözleşmeler yaptık. Tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Şahinbey Belediyesi ile görüşmelerimiz sürüyor. Belediye Başkanımızın bu konuda duyarlı olduğunu ve emeğe ve alın terine önem verdiğini biliyoruz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi