Beş yıl önce, hastanenin obezite ameliyatları konusundaki uzmanlığını keşfeden Sınacı, İngiltere’den Gaziantep’e geldi.

OBEZİTE AMELİYATI VE SONRASI

ANKA Hastanesi’nin metabolik cerrahi ekibi, Sınacı’yı detaylı bir şekilde muayene etti ve 120 kilo olan Sınacı’nın cerrahi operasyon için uygun olduğunu belirledi. Doç. Dr. Mehmet Ali Yağcı liderliğindeki ekip, Sınacı’ya laparoskopik tüp mide ameliyatı gerçekleştirdi. Bu başarılı operasyon sonucunda Sınacı, hem sağlığına kavuştu hem de ideal kilosuna ulaştı.

ESTETİK OPERASYONLAR VE SONRASI

Beş yıl sonra, zayıflamanın sonucu olarak estetik operasyonlara ihtiyaç duyan Sınacı, tekrar ANKA Hastanesi’ne başvurdu. Op. Dr. Erinç Evrensel tarafından muayene edilen Sınacı’nın estetik operasyonlar için bir engeli olmadığı belirlendi. Sınacı’ya karın germe ve vücut şekillendirme operasyonları yapıldı.

ESTETİK OPERASYON ÖNCESİ VE SONRASI

Op. Dr. Evrensel, estetik operasyon öncesi hastanın ideal kilosunu sabitlemesinin önemini vurguladı. Aşırı kilolu kişilere yapılan obezite ameliyatının, vücutta sarkma ya da hacim kaybı gibi değişikliklere neden olabileceğini belirtti. Hızlı kilo kaybı yaşandığı dönemlerde, kilo vermenin mutluluğunu yaşayan hastaların moralini bozan sarkmaların oluşabileceğini ifade etti. Bu nedenle, estetik operasyonlara başvurmadan önce kilo verme sürecinin tamamlandığından emin olunması gerektiğini belirtti. Estetik operasyondan sonra kilo verme süreci devam ederse, tekrar sarkmalar oluşabileceğini ekledi.

Kaynak: İHA