Bitcoin’in piyasa değeri 2021′in son aylarından beri ilk defa 1 trilyon doları geçti. Medyaradar'da yer alan habere göre, kripto para biriminin fiyatı da gün içinde yüzde 3 yükselerek 51 bin doları aştı ve Aralık 2021′den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Bitcoin şu an 51 bin 664 dolar civarında işlem görüyor.

BİR YILDA YÜZDE 150’DEN FAZLA YÜKSELDİ

CNBC’nin haberine göre fiyat artışı geçen yılın Ocak ayında başlayan yükseliş trendini devam ettiriyor. Sadece 2024’de, Bitcoin yüzde 21′den fazla değer kazandı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Bitcoin borsa yatırım fonlarını (ETF) onaylamasıyla birlikte 2023′te yüzde 150’den fazla artan Bitcoin, bu onayı bu yıl Ocak ayında aldı. Bitcoin’in rekor fiyatı Kasım 2021′de 69.000 doların biraz altında kalmıştı.

HALVING ETKİSİ

Bitcoin fiyatı ETF onayı sonrası geriledi. Bitcoin yatırımcıları şimdi her dört yılda bir yaşanan ve Nisan ayında gerçekleşmesi beklenen arz azaltıcı bir olay olan halving olayını bekliyorlar. Halving olduğunda Bitcoin madencilerinin aldığı Bitcoin ödülleri yarıya düşüyor ve bu da kripto para biriminin piyasadaki miktarını azaltıyor.

Rallinin son bölümü kısmen ETF’lere olan talepten kaynaklanıyor. Geçen hafta piyasaya sunulan spot bitcoin ETF’leri 1,1 milyar dolarlık net giriş yaptı.

Diğer kripto para birimleri de fiyat artışı yaşadı. Ether, 2.759,87 dolar seviyesine çıktı.

Kaynak: Medyaradar