BM, Sudan nüfusunun yarısı olan yaklaşık 25 milyon kişinin yardıma ihtiyacı olduğunu ve yaklaşık 8 milyon kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını açıkladı.

Gazze'de Yardımın Paraşütleri Yine Açılmadı; Çok sayıda ölü ve yaralı var Gazze'de Yardımın Paraşütleri Yine Açılmadı; Çok sayıda ölü ve yaralı var

BM yardım operasyonları direktörü Edem Wosornu, "Şiddet, El Faşir'de yaşayan 800 bin ivil için aşırı ve acil bir tehlike oluşturuyor. Bu durum, 9 milyondan fazla insanın acil insani yardıma ihtiyaç duyduğu Darfur'un diğer bölgelerinde daha fazla şiddeti tetikleme riski taşıyor." dedi.

BM siyasi işler sorumlusu Rosemary DiCarlo, Güvenlik Konseyi'ne, RSF ile SAF bağlantılı Ortak Koruma Güçleri arasındaki çatışmaların Kuzey Darfur'un başkenti El Fasher'e yaklaştığını belirterek, "El Faşir'deki çatışmalar Darfur'un her yerinde toplumlar arası kanlı çatışmalara yol açabilir" uyarısı yaptı.

İnsani yardım kuruluşları 'yaygın ölümleri ve geçim kaynaklarının tamamen çökmesini önlemek ve Sudan'da yıkıcı bir açlık krizini önlemek' için acil eyleme ihtiyaç çağrısı yapıyor.

Kaynak: İLKHA