Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi, önemli bir başarıya imza attı. (Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) – Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK) tarafından yürütülen değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayan GAÜN Tıp Fakültesi, uluslararası arenada “Mavi Diploma” hakkı kazandı. 5 yıl süreyle verilen tam akreditasyon ile GAÜN’ün uluslararası arenada bilinirliği de artacak.

Vali Kemal Ceber Y-3

5 YIL SÜREYLE TAM AKREDİTASYON HAKKI KAZANDI

GAÜN’ü bu başarısını kutlayan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, “Gaziantep Üniversitemizin Tıp Fakültesi, TEPDAD (Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) – Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK) tarafından yürütülen değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayarak 5 yıl süreyle tam akreditasyon almaya hak kazandı” dedi.

MEZUNLARIN TANINIRLIĞI DA ARTACAK

Açıklamalarını sürdüren Vali Çeber, “Bu önemli başarıyla birlikte, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi uluslararası arenada “Mavi Diploma” hakkı kazandı. Böylece mezunlarımız, dünya genelinde tanınırlığı yüksek bir diplomaya sahip olacak. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan’ı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevki Hakan Eren’i ve emeği geçen tüm akademik–idari kadroyu içtenlikle tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Ayhan Duman