Buğra Kaan Süer, genç yaşına rağmen Türk spor camiasında ve iletişim alanında adından sıkça söz ettiren isimlerden biri. Beşiktaş JK’deki aktif taraftarlık geçmişi, iletişim direktörlüğü deneyimi ve kamu kurumlarındaki görevleriyle dikkat çeken Süer’in hangi takımı tuttuğu ve nereli olduğu da son dönemde gündeme geldi. İşte Buğra Kaan Süer’in hayatı ve kariyeri...
Buğra Kaan Süer kimdir?
Buğra Kaan Süer, Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümü’nden 2016 yılında mezun oldu. Üniversite yıllarında Beşiktaş JK’nin üniversiteli taraftar oluşumu olan UNİBJK’de 2014-2017 yılları arasında başkanlık yaptı. Bu dönemdeki liderliğiyle Beşiktaş camiasında dikkat çekti.
Özellikle gençlik iletişimi, spor kültürü ve dijital kampanya yönetimi alanlarında öne çıkan Süer, taraftar ilişkilerinde aktif rol aldı ve kulüple kurduğu bağ sayesinde profesyonel yöneticilik kariyerine adım attı.
Beşiktaş’tan bakanlığa uzanan kariyer
2020 yılında Beşiktaş JK İletişim Direktörü olarak görev alan Buğra Kaan Süer, kulübün dijital iletişim stratejilerini yenileyerek önemli projelere imza attı. Özellikle “Bırakmam Seni” kampanyası kapsamında yayınlanan “Geriye Beşiktaş Kalacak” adlı reklam filmiyle büyük ses getirdi. Bu kampanya Kristal Elma Ödülleri’nde “En İyi Reklam Metni” ödülünü kazandı.
Beşiktaş’taki başarılı dönemin ardından, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun iletişim danışmanı olarak görev aldı. Şu anda ise Support Agency adlı ajansın kurucusu ve Pazarlama-İletişim Direktörü olarak çalışmalarını sürdürüyor.
Ayrıca:
-
Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkan Vekili
-
Türkiye Taekwondo Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi
olarak görev yapan Süer, sporun yaygınlaştırılması adına birçok projede yer alıyor.
Hangi takımlı? Fenerbahçe iddiaları ne oldu?
Buğra Kaan Süer’in Beşiktaşlı olduğu bilinmektedir. Üniversite yıllarından itibaren UNİBJK’nin başkanlığını yapmış, Beşiktaş’ın iletişim biriminde üst düzey görev almış ve siyah-beyaz renklere olan bağlılığını birçok platformda göstermiştir.
Ancak son günlerde Fenerbahçe’ye transfer olacağı iddiaları spor kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu tarafından gündeme getirilen iddiaya göre Süer’in bir holding aracılığıyla Fenerbahçe Futbol Direktörü Devin Özek’in ekibine katılacağı ileri sürüldü.
Bu gelişmeler üzerine:
-
Fenerbahçe Kulübü 19 Haziran’da yaptığı resmî açıklamayla “iddiaların gerçeği yansıtmadığını” duyurdu.
-
Buğra Kaan Süer de söz konusu iddiaları reddetti ve sosyal medya hesaplarını kapatarak gündemden uzaklaştı.
Buğra Kaan Süer nereli?
Buğra Kaan Süer’in doğum yeriyle ilgili net bir bilgi paylaşılmamış olsa da, kariyerinin büyük bölümünü İstanbul’da sürdürdüğü biliniyor. Eğitim, sosyal medya ve spor alanındaki projeleri ağırlıklı olarak İstanbul merkezli yürütülüyor.