Türkiye genelinde yaşanan sarsıntılar sonrası pek çok vatandaş sabah saatlerinden itibaren “Deprem mi oldu, az önce deprem nerede oldu, kaç şiddetindeydi?” sorularının yanıtını arıyor. AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından yayımlanan 28 Ocak 2026 son depremler listesi, Balıkesir, Kütahya, Adıyaman, Erzurum, Gaziantep gibi illerde art arda kaydedilen küçük ölçekli depremleri ortaya koydu.

Günün ilk saatlerinden itibaren özellikle Balıkesir'in Sındırgı ve Bigadiç ilçelerinde yoğun sarsıntı hareketliliği gözlemlendi. Bölgede peş peşe kaydedilen çok sayıda mikro ölçekli depremin yanı sıra, sabah saat 06:54’te meydana gelen 3.2 büyüklüğündeki deprem, vatandaşlar tarafından daha net hissedildi.

28 Ocak 2026 son depremler listesi, Balıkesir'de art arda sarsıntılar, AFAD ve Kandilli'den açıklamalar

AFAD tarafından yayımlanan verilere göre, 28 Ocak 2026 tarihinde saat 08:33’te Balıkesir Bigadiç’te 2.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ardından yine Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 06:54’te 3.2 büyüklüğünde bir başka sarsıntı kaydedildi. Bu iki sarsıntı bölge halkı tarafından hissedilirken, herhangi bir can ya da mal kaybı bildirilmedi.

Kandilli Rasathanesi de benzer şekilde Yüreğil, Işıklar, Yaylacı ve Küçükdağdere gibi Sındırgı'ya bağlı mahallelerde art arda yaşanan düşük şiddetli depremleri duyurdu. Sındırgı’da 00:39'da meydana gelen 2.8 büyüklüğündeki deprem de dikkat çeken sarsıntılardan biri oldu.

Bugün az önce deprem mi oldu, en son nerede oldu, kaç büyüklüğünde, saat kaçta meydana geldi?

Sabah saatlerinden itibaren Balıkesir, Kütahya, Erzurum, Malatya, Adıyaman ve Gaziantep başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde küçük ölçekli çok sayıda deprem yaşandı. Son dakika depremleri, hem AFAD hem de Kandilli Rasathanesi’nin resmi internet siteleri üzerinden anlık olarak paylaşılıyor.

İşte öne çıkan bazı sarsıntılar:

Saat 09:36 – Sındırgı (Balıkesir): 1.1 büyüklüğünde

Saat 08:33 – Bigadiç (Balıkesir): 2.3 büyüklüğünde

Saat 06:54 – Sındırgı (Balıkesir): 3.2 büyüklüğünde

Saat 05:17 – Sındırgı (Balıkesir): 3.0 büyüklüğünde

Saat 00:39 – Sındırgı (Balıkesir): 2.8 büyüklüğünde

Saat 04:18 – Köprüköy (Erzurum): 2.4 büyüklüğünde

Saat 05:19 – Yeşilyurt (Malatya): 1.9 büyüklüğünde

AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremler listesi, 28 Ocak 2026 en güncel veriler

AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ve Kandilli Rasathanesi tarafından yayımlanan listelere göre, 28 Ocak 2026 sabah saatlerinden itibaren yoğunlukla Balıkesir Sındırgı merkezli çok sayıda düşük şiddetli deprem kaydedildi. Bu depremlerin çoğu 1.0 ila 2.0 arasında değişen mikro sarsıntılar olarak sınıflandırıldı. Ancak bazı depremler 3.0 üzeri değerlerle dikkat çekti.

AFAD verilerine göre 06:54’te meydana gelen 3.2 büyüklüğündeki deprem, günün en dikkat çeken sarsıntısı oldu. Kandilli Rasathanesi ise aynı saat aralığında Yüreğil ve Işıklar mahallelerini merkez alan depremler hakkında veri paylaştı.

Deprem ne zaman, nerede oldu, şiddeti kaçtı, derinliği neydi? İşte 28 Ocak 2026 AFAD ve Kandilli son dakika listesi

Depremlerin merkez üssü, büyüklüğü, şiddeti ve derinliği, hem AFAD hem de Kandilli tarafından yayınlanan listelerde yer alıyor. 28 Ocak 2026 tarihinde Türkiye’nin farklı bölgelerinde meydana gelen depremler şu şekilde sıralandı:

Bigadiç (Balıkesir) – 2.3 büyüklüğünde, 14.3 km derinlik

Sındırgı (Balıkesir) – 3.2 büyüklüğünde, 11.17 km derinlik

Simav (Kütahya) – 1.9 büyüklüğünde, 12.3 km derinlik

Köprüköy (Erzurum) – 2.4 büyüklüğünde, 9.2 km derinlik

Nurdağı (Gaziantep) – 1.5 büyüklüğünde, 5.4 km derinlik

Otlukbeli (Erzincan) – 2.0 büyüklüğünde, 17.8 km derinlik

Tüm bu sarsıntıların ilksel, yani artçı niteliğinde olduğu ve bölgesel olarak olağan tektonik hareketlilikten kaynaklandığı değerlendiriliyor. Kurumlardan yapılan açıklamalarda, şu an için can ve mal kaybına yol açan bir deprem bulunmadığı ifade ediliyor.

Türkiye'de bugün deprem olacak mı, artçı sarsıntılar devam eder mi? Uzmanlar ne diyor?

28 Ocak 2026 sabahından bu yana özellikle Batı Anadolu’da Sındırgı ve çevresinde sıklaşan sarsıntılar, mikro düzeyde artçı hareketler olarak değerlendiriliyor. Bu bölgelerdeki fay hatlarının zaman zaman küçük enerji boşalttığı, bu nedenle bu tarz depremlerin sık yaşandığı belirtiliyor.

Deprem uzmanları, küçük şiddetteki bu depremlerin daha büyük bir sarsıntının habercisi olmadığını, ancak bölge halkının daima bilinçli ve hazırlıklı olması gerektiğini vurguluyor. AFAD ise vatandaşlara olası sarsıntılara karşı acil durum çantası hazırlığı ve deprem anı davranışları hakkında bilgilendirici içerikler sunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi