Burçlar, hem karakteristik özellikleri hem de damak zevkleri açısından farklılık gösterir. İşte burçların tercih edebileceği kahveler ve onların kahve dünyasındaki maceraları:

KAHVENİ SEÇ: HANGİ BURÇ HANGİ KAHVEYLE İYİ ANLAŞIYOR?

Koçlar: Liderlik vasıflarıyla pek çok işi aynı anda götürebilen koçların damak tatları da oldukça gelişmiştir. Onlar için bir kahve yalnızca kahve değil biraz süt, biraz köpük, biraz da sonradan eklenebilen şuruptur. Çünkü aynı anda birden fazla tadı almak isterler. Bu nedenle Cappuccino onların gözdesidir.

2024 koç burcunu nelerin beklediğini öğrenmek için tıklayınız.

Boğalar: Karşılaştığı zorluklar karşısında savaşçı edasına bürünen ve arkadaşlığa çok önem veren boğalar için kahve içmek tek başına değil birlikte yapılınca güzel olan bir eylemdir. Bu yüzden içine biraz İrlanda viskisi girmiş Irish Coffee, onların en sevdiği olabilir.

2024 boğa burcunu nelerin beklediğini öğrenmek için tıklayınız.

İkizler: Renkli kişilikleriyle girdikleri ortamda ilgiyi üzerlerine çeken ikizlerin kahvesi de kendileri gibi olmalıdır. Bu yüzden onlar hem siyah hem de beyaz çikolatanın aynı anda girebileceği Mocha’yı tercih ederler. Süt köpüğü yerine krema geldiğindeyse keyiflerine diyecek yoktur.

2024 ikizler burcunu nelerin beklediğini öğrenmek için tıklayınız.

Yengeçler: Ayın çocukları olarak bilinen ve ailelerine düşkünlükleriyle dünyaya nam salan yengeçlerin kendilerini buldukları kahve genelde Macchiato’dur. Kavga ve hır gürden hoşlanmayan yengeçler için içimi kolay ancak içlerini ısıtacak bir kahve her zaman yeğdir.

2024 yengeç burcunu nelerin beklediğini öğrenmek için tıklayınız.

Aslanlar: Tam aslanlara layık bir kahve: Affogato. Neden mi? Çünkü aslanların gösterişli dünyalarının yansıması gibidir. Kahvenin ortasında erimeye başlayan dondurma, aslanın sofistikeliğinin dışavurumudur. Kendilerine bakmayı seven aslanların tercihi bu yüzden İtalyan’dır.

2024 aslan burcunu nelerin beklediğini öğrenmek için tıklayınız.

Başaklar: Rahatına düşkün, kendi içinde dünyanın en derli toplu insanı olan başaklar için tek bir bardak için kat kat çıkmış köpükler gün boyunca istedikleri şeyi anlatır: Frappe. Uzun vadeli planlar yapmayı sevdiği için uzun içimli bir kahveyi tercih etmesi yadırganmamalı.

2024 başak burcunu nelerin beklediğini öğrenmek için tıklayınız.

Teraziler: Sadelik en yüksek gelişmişlik düzeyidir diye yola çıkan ve Leonardo Da Vinci’nin yolunda ilerleyen terazilerin kahvesi de sade olur. Koyu bir Americano, Terazi’nin hızlı düşünen zihnini sakinleştirmeye yeter. Onlar için kahvenin içinde değil, yanında bir şey vardır.

2024 terazi burcunu nelerin beklediğini öğrenmek için tıklayınız.

Akrepler: Daima daha iyisini yapmayı hedefleyen, işine dört elle sarılan ve adları "aman allah korusun"a çıkan akrepler, hayatlarındaki tatları kahvesinde tercih eder. Yoğun ve tutkulu Flat White, onlar için idealdir.

2024 akrep burcunu nelerin beklediğini öğrenmek için tıklayınız.

Unutmayın ki burçlar ve kahve eşleştirmesi doğrudan değil, damak zevkine göre belirlenir.

Muhabir: MEHMET FENER