BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MECLİS KARARLARI İNCELEME RAPORU
2026 MART AYI BİRLEŞİMİ
KARAR KARAR KARARIN ÖZETİ
TARİH NO SAYISI
9.03.2026 147 Gaziantep Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında, “Okul Öncesi Eğitimin Yaygınlaştırılmasına Yönelik Anaokulum Bahçemde Projesine İlişkin İş Birliği Protokolü” nün imzalanması için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN'e yetki verilmesinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.
9.03.2026 148 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, daha yeşil ve sürdürülebilir bir geleceğe geçiş için yerel düzeyde gerçekleştirilen eylemleri takdir etmek amacıyla Avrupa Komisyonu tarafından verilen Avrupa Yeşil Başkent Ödülü’ne (European Green Capital Award) başvuru yapacaktır. Başvurularda; (i) Hava Kalitesi, (ii) Su, (iii) Biyoçeşitlilik, Yeşil Alanlar ve Sürdürülebilir Arazi Kullanımı, (iv) Atık ve Döngüsel Ekonomi, (v) Gürültü, (vi) İklim Değişikliğinin Azaltımı ve (vii) İklim Değişikliğine Uyum olmak üzere 7 temel çevresel gösterge esas alınacak olup ödül kapsamında Yeşil Şehir Mutabakatı’nın (Green City Accord) imzalanması başvuru sürecine stratejik ve teknik avantaj sağlayacaktır. Mutabakatın; hava, su, biyoçeşitlilik, atık ve gürültü gibi alanlarında somut taahhütler içermesi şehrimizin çevre politikalarını kurumsal olarak sahiplendiğini gösterecek; düzenli raporlama ve veri izleme altyapısı sayesinde de kanıta dayalı performans göstergeleri için güçlü bir temel oluşturacaktır. Bu kapsamda, söz konusu mutabakatın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından imzalanabilmesi amacıyla gerekli tüm işlemlerin yürütülmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN’e yetki verilmesinin kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.
9.03.2026 149 Gaziantep İlinde Hava Kalitesinin İyileştirilmesi için Alternatif Temiz Yakıt Dönüşümü için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile düzenlenecek olan protokol ve taahhütnameyi imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN'e yetki verilmesinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.
9.03.2026 150 Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat ve Bilim Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Gaziantep Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyunların; özel günlerde, resmi ve dini tatil günlerinde ücretsiz olarak seyirciyle buluşturulması planlanmaktadır. Konunun 5393 Sayılı Kanunun 14. Maddesi “Belediyelere sosyal ve kültürel hizmet sunma görevi vermekte olup, aynı Kanun’un 18/f maddesi uyarınca belediye hizmet tarifelerini belirleme yetkisi Belediye Meclisine aittir.” kapsamında kabulüne oybirliği ile karar verildi.
9.03.2026 151 Belediyemize bağlı spor tesislerinden yararlanan vatandaşlarımıza sunulan hizmetlerin erişilebilirliğinin artırılması ve kamu kurum kuruluşlarında görev yapan personelin sağlıklı yaşam faaliyetlerine teşvik edilmesi amacıyla; Belediyemize ait spor tesislerinin ve Erken Çocuk Atölyesi’nin kullanım ücretlerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında aktif olarak görev yapan personele görev belgesi ibraz etmeleri şartıyla, mevcut tarifeler üzerinden %20 (yüzde yirmi) indirim uygulanması ve uygun görülmesinin gereğince kabulüne oybirliği ile karar verildi.
9.03.2026 152 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “Gaziantep İçerisindeki Muhtelif Yerlerde İdare Malı Bitüm ile Asfalt Yapım İşi” ve “Gaziantep İçerisindeki Muhtelif Yerlerde Robotlu Yama Yapılması Yapım İşi” ihaleleri kapsamında, Gaziantep İli sınırları içerisinde Belediyemiz tarafından yapılacak olan yeni imar yollarının asfaltlanması, mevcut yollardaki alt yapı çalışmalarında kaynaklı kazıların asfalt ile onarılması, deprem sebebiyle hasar gören yolların yenilenmesi, deprem konutları yollarının ivedi şekilde yapılması ile Gaziantep’teki şehir içi trafik ve ulaşımın çağdaş standartlara ulaştırılması ve vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için muhtelif yerlerde yapılan çalışmalar neticesinde asfalt yolların yapılması gerekmektedir. Söz konusu işlerin iş programlarına göre zamanında bitirebilmesi için 1.000.000.000,00 TL (%20 KDV dahil) kredinin İller Bankası Anonim Şirketi’nden alınması ve kredi geri ödemelerinin belediyemiz gelirleri ile İller Bankası yasal paylarından karşılanmasının kabulüne oybirliği ile karar verildi.
9.03.2026 153 Çekya Ostrava Belediyesi kardeş şehirler kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyemizin kardeş şehridir. Çekya Ostrava Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyemiz İtfaiye hizmetlerinde kullanılmak üzere 3 adet çift kabinli itfaiye aracı hibe etmek istemektedir. Ekte sunulan taslak sözleşme hükümlerine göre 3 adet çift kabinli itfaiye aracının özel amaçlı taşıyıcı ile Çekya Ostravadan Gaziantep’e getirilmesi için gerekli harcamaların Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın bütçesinden karşılanması ve hibe sözleşmesini imzalamak üzere Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil UĞUR’a yetki verilmesinin 5216 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin (g) fıkrası gereğince kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 154 Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Eğitim, Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığına Bağlı olarak hizmet vermekte olan Nizip Prof. Dr. H. Cahit Tanyol Gençlik Merkezi Spor Salonu’nun 2026 yılı için uygulanacak ücret tarifesinin kabulüne katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
12.03.2026 155 Büyükşehir Belediyemizin 2026 yılı içinde Kent Estetiği Dairesi Başkanlığına bağlı Botanik Bahçesi giriş ücreti öğrenci 15,00 TL tam 30,00 TL olarak belirlenmesinin kabulüne katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
12.03.2026 156 İtfaiye ve Afet Yönetimi Dairesi Başkanlığımızın afet ve acil durumlarda (yangın, deprem, sel, çığ, toprak kaymaları vs.) ihtiyaç duyulan müdahale ve kurtarma kapasitesinin arttırılmasını sağlamak, lojistik hizmetlerin (personel ve ekipman nakli) daha hızlı ve etkin yapılmasını sağlamak, "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik" hükümlerine göre eğitim ve denetim hizmetlerini eksiksiz ve zamanında yaparak afetlere karşı risklerin azaltılması amacı ile 3 adet Camlı Van Kamyonet ve 1 adet Çift Kabinli Orta Şasili Kasalı Kamyonet hizmet araçlarının alımına ihtiyaç duyulmuş olup, söz konusu alımın yapılabilmesi için İtfaiye ve Afet Yönetimi Dairesi Başkanlığı'nın 22.56.156.F214-27101.10-05-06.01.40.01 "Kara Taşıtı Alımları" bütçesinden 7.700.000,00 TL'nin alınarak Fen İşleri Daire Başkanlığının 98,900.9223, F2310-27101.13-05-06.01.40.01 "Kara Taşıtı Alımları" bütçe tertibine aktarılmasının kabulüne katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
12.03.2026 157 Söz konusu planlama alanının yürürlükteki 1/25.000 ölçekli nazım imar planında Belediye Hizmet Alanı notasyonu, İbadet Alanı notasyonu ve Gelişme Konut alanı, yürürlükteki 1/5.000 ölçekli nazım imar planında Büyükşehir Belediyesi Hizmet Alanı ve ibadet alanı, yürürlükteki 1/1.000 ölçekli uygulama imar planında ise Çocuk Bahçesi ve Oyun Alanı olduğu tespit edilmiştir. İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın yazılı talebi doğrultusunda standartlara uygun, etkin ve hızlı şekilde itfaiye hizmetlerinin karşılanabilmesi, yangın, arama ve kurtarma olaylarında doğru zamanda olay yerine varılması, İlimiz için can ve mal kaybı risklerinin azaltılmasını sağlamak amacıyla İtfaiye istasyonu kurulması ve Karkamış Belediyesi’nin yazılı talebi doğrultusunda söz konusu bölgenin ibadethane gereksinimini karşılamak ve uygulamada yaşanabilecek problemlerin giderilmesi amacıyla bahse konu alanda Büyükşehir Belediye Hizmet Alanı ve İbadet Alanı kullanım kararlarını içeren nazım ve uygulama imar planı değişikliği şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararı açısından uygun olduğu kanaatine varılmış olup ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında hazırlandığından kabulüne katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
12.03.2026 158 Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi İkinci İdari Dava Dairesinin E:2025/2473, K:2026/568 sayılı kararı ile Gaziantep 3. İdare Mahkemesinin 17.09.2025 tarih ve E:2024/1752, K:2025/1193 sayılı kararına karşı yapılan istinaf başvurusunun kabulüne, söz konusu mahkeme kararının kaldırılmasına ve davanın reddine karar verildiği anlaşıldığından; dava konusu işlemin iptaline istinaden alınan Büyükşehir Belediye Meclisinin 16.10.2025 tarih ve 549 sayılı yeniden plan yapılmasına yönelik kararının hukuki dayanağının ortadan kalktığı değerlendirilmiş olup, Şehitkamil İlçesi Yaprak ve Çakmak Mahalleleri sınırları içerisinde Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.07.2021 tarih ve 417 sayılı kararı ile onaylanan ilave-revizyon nazım imar planı ile 17.05.2024 tarih ve 150 sayılı kararı ile onaylanan ilave-revizyon uygulama imar planının yürürlükte olduğunun kabulüne katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
12.03.2026 159 söz konusu planlama alanının yürürlükteki 1/25.000 ölçekli nazım imar planında konut, ibadet alanı ve spor alanı kullanımlarında kaldığı, yürürlükteki 1/5.000 ölçekli nazım imar planında ise ibadet alanı, park alanı, konut alanı ve spor alanı olarak planlı olduğu tespit edilmiştir. 06.02.2023 tarihinde meydana gelen depremler sonucunda planlama alanında bulunan birçok yapı ve kullanımın yıkıma uğradığı, bu durumun alandaki mekânsal kullanım kararlarının yeniden değerlendirilmesini gerekli kıldığı anlaşılmıştır. Bu kapsamda; bölgede sağlıklı, güvenli ve planlı yapılaşmanın sağlanabilmesi ile uygulamada ortaya çıkabilecek sorunların giderilmesi amacıyla Araban İlçe Belediyesince önerilen; ibadet alanı, konut alanı, park alanı ile spor alanı kullanım kararlarını içeren nazım imar planı değişikliği şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararı açısından uygun olduğu kanaatine varılmış ve ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında hazırlandığından kabulüne katılan üyelerin oy birliği ile karar verildi.
12.03.2026 160 Söz konusu plan revizyonu Büyükşehir Belediye Meclisinin 18.10.2024 tarih ve 499 sayılı kararı ile onaylanmış olup, Gaziantep 4. İdare Mahkemesinin 08.01.2026 tarih ve E:2024/2395, K:2026/142 sayılı kararı ile anılan imar planları iptal edilmiştir. Ancak iptal edilen planlama bölgesine ilişkin olarak Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.01.2026 tarih ve 42 sayılı kararı ile bölgenin ticaret ve sosyal tesis alanı ihtiyacının karşılanması ve planlar arası kademeli birlikteliğin sağlanması amacıyla konut alanları, sosyal donatı alanları kentsel çalışma alanları ile açık ve yeşil alanlardan oluşan nazım imar planı değişikliği onaylanmıştır. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.01.2026 tarih ve 42 sayılı kararı ile onaylanan imar planı kararları yürürlükte bulunduğundan, Gaziantep 4. İdare Mahkemesinin 08.01.2026 tarih ve E:2024/2395, K:2026/142 sayılı kararı doğrultusunda ayrıca yeni bir imar planı kararı alınmasına gerek bulunmadığı teknik ve hukuki açıdan uygun görülmüş olup kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.
12.03.2026 161 Şehitkamil İlçesi, Dülük Mahallesi’ndeki ilave ve revizyon nazım imar planı, Büyükşehir Belediye Meclisinin 16/01/2025 tarih ve 19 sayılı kararı ile onaylanmış, ancak Gaziantep (2.) İdare Mahkemesi’nin 06.02.2026 tarih ve E:2025/542 K:2026/407 sayılı kararı ile iptal edilmiştir. İptale konu planlama alanında, kontrolsüz yapılaşmaların önlenmesi ve plan değişikliğine konu alan ile yakın çevresindeki kullanımların ihtiyaçlarına uygun, modern ve sürdürülebilir kentsel mekânların oluşturulabilmesi amacıyla; konut alanları, kentsel çalışma alanları, açık yeşil alanlar ve teknik altyapı alanları önerilen nazım imar planının kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.
12.03.2026 162 Şehitkamil İlçesi Suboğazı Mahallesindeki plan değişikliğine konu alan yürürlükteki 1/25.000 ölçekli nazım imar planında belediye hizmet alanı, rekreasyon ve mezarlık alanında kaldığı, yürürlükteki 1/5.000 ölçekli nazım imar planında otopark, rekreasyon, belediye hizmet alanı ve mezarlık alanı kullanımında, mevcut 1/1.000 ölçekli uygulama imar planında ise cami ve büyükşehir belediyesi hizmet alanı olarak planlı olduğu tespit edilmiştir. İl Jandarma Komutanlığı’nın yazılı talebi doğrultusunda yerleşim alanlarında meydana gelen yoğun şantiye faaliyetlerindeki asayiş olayları ve bölgede artacak nüfusla beraber olası güvenlik zafiyetlerinin önüne geçmek amacıyla cami, resmi kurum alanı, büyükşehir belediyesi hizmet alanı ve ağaçlandırılacak alan şeklinde önerilen nazım ve uygulama imar planı değişikliği şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararı açısından uygun olduğu kanaatine varılmış olup ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında hazırlandığından kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.
12.03.2026 163 Şehitkamil İlçesi Sinan Mahallesi sınırları içerisinde nazım ve uygulama imar planı değişikliği Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.12.2024 tarih ve 653 sayılı kararı ile onaylanmış, ancak Gaziantep (3.) İdare Mahkemesinin 27.01.2026 tarih ve E:2025/480 K:2026/233 sayılı kararı ile iptal edilmiştir.İptale konu planlama alanında, yapılaşma ve uygulamada yaşanması muhtemel olan belirsizlikleri ortadan kaldırmak amacıyla, çevresiyle ve üst ölçekli planlama kararları ile uyumlu olacak şekilde Küçük Sanayi Alanı kullanım kararını içeren nazım ve uygulama imar planı şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararı açısından uygun olduğu kanaatine varılmış olup ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında hazırlandığından kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.
12.03.2026 164 Yavuzeli İlçesi Büyükkarakuyu Mahallesi sınırları içerisinde yer alan imar planına konu alan yapılan incelemelerde yürürlükteki 1/25.000 ölçekli nazım imar planında Meskûn ve Gelişme Konut Alanı, Mera-Otlak Alanı kullanımlarında kaldığı, yürürlükteki 1/5000 ölçekli nazım imar planında ise plansız olduğu tespit edilmiştir. Söz konusu bölgede kırsal mahallerde de planlı gelişimin sağlanarak, nitelikli yaşam kalitesi ile birlikte yaşanabilir çevreler sunan ve mekânsal, sosyal ve ekonomik eşitsizlik sorunlarının en aza indirildiği mekânsal yapıya ulaşılması amacıyla Yavuzeli İlçe Belediyesince önerilen; Düşük Yoğunluklu Gelişme Konut Alanı, Ticaret Alanı, Belediye Hizmet Alanı, Kamu Hizmet Alanı, Eğitim Alanı, Sağlık Alanı, Sosyal Tesis Alanı, Kültürel Tesis Alanı, İbadet Alanı, Park ve Yeşil Alan, Otopark alanı ve İmar Yolları kullanım kararlarını içeren 1/25000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ve 1/5000 ölçekli nazım imar planı şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararı açısından uygun olduğu kanaatine varılmış olup ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında hazırlandığından kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 165 Yavuzeli İlçesi Hürriyet Mahallesi N39a-17d nazım ve N39a17d-4b uygulama imar paftalarında plan değişikliğine konu alan, 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında Park Alanı olarak görüldüğü tespit edilmiştir. GASKİ Genel Müdürlüğü’nün yazılı talebi doğrultusunda Yavuzeli İlçe merkezi ve bağlı mahallelerinin altyapı hizmetlerinin yürütülebilmesi için ihtiyaç duyulan hizmet alanının karşılanabilmesi amacıyla söz konusu alanın Resmi Kurum Alanı (GASKİ Hizmet Alanı) olarak düzenlenmesine yönelik hazırlanan nazım ve uygulama imar planı değişikliğinin şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararı açısından uygun olduğu kanaatine varılmış olup ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında hazırlandığından kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.
12.03.2026 166 Gaziantep İli Karkamış İlçesi Lojman, Çarşı ve Karşıyaka Mahalleleri Karkamış Antik Kent, I. ve III. Derece Arkeolojik Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı’ içerisinde yer alan planlama alanı mevcut 1/1000 ölçekli uygulama imar planında I. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak görülmekte ve Taşkın Sınırı içerisinde yer almaktadır. “Karkamış Milli Parkı Kuş Cenneti” projesi ile “Karkamış Antik Kenti” nin birbirine bağlanması için Karkamış Ören Yeri I. Derece Arkeolojik Sit Alanı içerisinde Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı’ nın yazılı talebi doğrultusunda yeni yaya aksı, yaya köprüsü, kule (Yençok: 6 m) ve teras şeklinde önerilen koruma amaçlı uygulama imar planı değişikliği Gaziantep Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından 28.01.2026 tarih ve 8098 sayılı Kurul Kararı ile uygun görülmüştür. Uygun görülen kurul kararı doğrultusunda gezinti yolları, yaya köprüsü kule (Yençok: 6 m) ve teras şeklinde önerilen 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı değişikliğinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 167 Büyükşehir Belediyesi Halep Bulvarı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı içerisinde yer alan nazım ve uygulama imar planı değişikliği Büyükşehir Belediye Meclisinin 16.08.2024 tarih ve 349 sayılı kararı ile onaylanmış ancak, Gaziantep (4.) İdare Mahkemesinin 28.01.2026 tarih ve E:2024/2371, K:2026/296 sayılı kararı ile anılan imar planları iptal edilmiştir. Ancak iptal edilen planlama bölgesine ilişkin olarak Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.01.2026 tarih ve 47 sayılı kararı ile; ulaşım türleri arası entegrasyonun sağlanması, kentsel kullanım alanlarının yeniden düzenlemesi, imar planında fiziki mekânda dil birliği ve bütünlük oluşturmak, belediye hizmetlerini etkin bir şekilde sürdürebilmek, planların kademeli birlikteliğinin ve sürekliliğinin sağlanması, alt ölçek plan kararlarının yönlendirilebilmesi ve uygulamada yaşanması muhtemel sorunların önlenmesi amacıyla Ticaret+ Turizm+Konut Alanı, Büyükşehir Belediye Hizmet Alanı (Sağlık Tesisi), (Transfer Merkezi), Rekreasyon Alanı ve Otopark Alanından oluşan nazım ve uygulama imar planı değişikliği onaylanmıştır. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.01.2026 tarih ve 47 sayılı kararı ile onaylanan imar planı kararları yürürlükte bulunduğundan Gaziantep (4.) İdare Mahkemesinin 28.01.2026 tarih ve E: 2024/2371, K: 2026/296 sayılı kararı doğrultusunda yeni bir imar planı kararı alınmasına gerek bulunmadığı teknik ve hukuki açıdan uygun görülmüş olup kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 168 Karkamış İlçesi Karşıyaka Mahallesi ada 301, parsel 1’de kayıtlı taşınmaz ‘Gaziantep İli Karkamış İlçesi Lojman, Çarşı ve Karşıyaka Mahalleleri Karkamış Antik Kent, I. ve III. Derece Arkeolojik Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı’ içerisinde yer almakta 1/1000 ölçekli uygulama imar planında Spor Alanı (E:0.20, Yençok:6.50 m) olarak görülmekte ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı sınırları içerisinde kalmaktadır. Söz konusu planlama alanında Karkamış İlçesi’ ne hizmet edecek olan futbol sahası ve tribün binasının yapılabilmesi için yapılaşma koşulları ve yapı yaklaşma mesafelerinin düzenlemesi şeklinde önerilen koruma amaçlı uygulama imar planı değişikliği Gaziantep Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından 28.01.2026 tarih ve 8097 sayılı Kurul Kararı ile uygun görülmüştür. Uygun görülen kurul kararı doğrultusunda Spor Alanı şeklinde önerilen 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı değişikliğinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 169 Şahinbey İlçesi Güneyşehir planlama bölgesi içerisinde nazım ve uygulama imar planı değişikliği, Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.01.2026 tarih ve 30 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Söz konusu plana askı süreci içerisinde, Mehmet SUCU, Ural YILDIRIM, Fadime SAYIN, Uğur KALKAN ve Mehmet YAŞAR tarafından muhtelif gerekçeler ile itiraz edilmiştir. İtiraza konu plan değişikliği şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararı açısından uygun olduğu kanaatine varılmış olup ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında hazırlandığından yapılan itirazın reddinin kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.
12.03.2026 170 Şahinbey İlçesi Eyüpoğlu Mahallesi N38-C3, N38c-18c nazım ve N38c-18c-4a uygulama imar paftalarında nazım ve uygulama imar planı değişikliği, Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.01.2026 tarih ve 31 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Söz konusu plana askı süreci içerisinde Mehmet YAŞAR ve Uğur KALKAN tarafından muhtelif gerekçelerle itiraz edilmiştir. İtiraza konu nazım ve uygulama imar planı değişikliği şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararı açısından uygun olduğu kanaatine varılmış olup ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında hazırlandığından yapılan itirazların reddinin oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 171 Şahinbey İlçesi Kurtuluş (Bayramlı) Mahallesi N38-C3, N38c-25a, 25d nazım imar paftalarında kamu hizmet alanı nazım imar planı değişikliği ve nazım imar planı, Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.01.2026 tarih ve 33 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Söz konusu plana askı süreci içerisinde, Mustafa ANNAÇ tarafından muhtelif gerekçelerle itiraz edilmiştir. İtiraza konu imar planı değişikliği ve imar planı şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararı açısından uygun olduğu kanaatine varılmış olup ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında hazırlandığından yapılan itirazın reddinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 172 Nurdağı İlçesi Emirler Mahallesi 1/25000 ölçekli nazım imar plan revizyonu ve 1/5000 ölçekli nazım imar planı, Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.01.2026 tarih ve 34 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Söz konusu plana askı süreci içerisinde, TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi tarafından muhtelif gerekçelerle itiraz edilmiştir. İtiraza konu imar planı revizyonu ve imar planı şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararı açısından uygun olduğu kanaatine varılmış olup ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında hazırlandığından yapılan itirazın reddinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 173 Şehitkamil İlçesi Dündarlı Mahallesi sınırları içerisinde N38c-03b-1c, 2d uygulama imar paftasında uygulama imar planı değişikliği, Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.01.2026 tarih ve 39 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Söz konusu plana askı süreci içerisinde, Uğur Kalkan ve Mehmet Yaşar tarafından muhtelif gerekçelerle itiraz edilmiştir. İtiraza konu uygulama imar planı değişikliği şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararı açısından uygun olduğu kanaatine varılmış olup ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında hazırlandığından itirazların reddinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 174 Şehitkamil İlçesi Sanayi Mahallesi N38c-19b paftasında nazım imar planı değişikliği, Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.01.2026 tarih ve 40 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Söz konusu plana askı süreci içerisinde, Mehmet Sucu, Ural Yıldırım, Fadime Sayın, Uğur Kalkan, Mehmet Yaşar ve TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi tarafından muhtelif gerekçelerle itiraz edilmiştir. İtiraza konu nazım imar planı değişikliği şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararı açısından uygun olduğu kanaatine varılmış olup ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında hazırlandığından itirazların reddinin kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.
12.03.2026 175 Şehitkamil İlçesi Mücahitler Mahallesi N38c-18a, 18d nazım ve N38c-18a-3c, N38c-18d-2b imar paftalarında otopark ve park alanı nazım ve uygulama imar planı, Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.01.2026 tarih ve 41 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Söz konusu plana askı süreci içerisinde, Uğur Kalkan ve Mehmet Yaşar tarafında muhtelif gerekçelerle itiraz edilmiştir. İtiraza konu imar planı değişikliği şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararı açısından uygun olduğu kanaatine varılmış olup ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında hazırlandığından itirazların reddinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 176 Şehitkamil İlçesi 15 Temmuz Mahallesi N38-C4, N38c-17d nazım ve N38c-17d-3d, 4c ve N38c-22a-2a uygulama imar paftalarında nazım ve uygulama imar planı değişikliği, Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.01.2026 tarih ve 42 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Söz konusu plana askı süreci içerisinde, TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, Mehmet Sucu, Ural Yıldırım, Fadime Sayın, Mehmet Kervancıoğlu, İbrahim Gölbaşı, Ercan Sayın, Hakan Söylemez, Zeki Zorkirişçi, Ali Göymen, Fikret Kervancıoğlu, Hakan Eruslu, Eyüp Eruslu, Salih Eruslu, Yılmaz Göymen, Fatih Kervancıoğlu, Dr. İbrahim Büyükbeşe, Sevinç Göymen, Ercüment Eruslu, Cihangir Erkent, İbrahim Cıncıkcı, İlhami Memiş, İhsan Özkeçeci, Kenan Çavuşoğlu, Emrah Çetindağ, İbrahim Aslansoy, Ali Kutsal, Başar Özdikici, Cemil Mala, Kemal Canser Türk, Burak Uslu, Sacit Doğan, Ali Sırlı, Hüseyin Kara, Erkan Altuncu, Uğur Doğaner, Ali Ay, Mustafa Abacı, Mudar Farzat, Doğukan Sebzeci, Bilgin Özkara, Metin Sebzeci, Ali Aksoy, Bahattin Dabanıyastı, Demet Özdemir, Mustafa Kaplan, Mehmet Türk, Dilara Parmaksız, Memik Yılmaz, Muhammet Aymaz, Mehmet Şahan, İsmet Akınalan, Savaş Küçük, Furkan Durur, Ramis Yüncü, Harun Balat, Erdal Yunusoğlu, İbrahim Özer, Uğur KALKAN ve Mehmet YAŞAR tarafından muhtelif gerekçelerle itiraz edilmiştir. İtiraza konu imar planı değişikliği şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararı açısından uygun olduğu kanaatine varılmış olup ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında hazırlandığından itirazların reddinin kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.
12.03.2026 177 Şehitkamil İlçesi Mücahitler Mahallesi N38-C3, C4, N38c-18a, 18b, 18c ve 18d imar paftalarında nazım imar planı değişikliği, Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.01.2026 tarih ve 43 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Söz konusu plana askı süreci içerisinde, Söz konusu plana askı süreci içerisinde, Mehmet Sucu, Ural Yıldırım, Fadime Sayın, Uğur Kalkan ve Mehmet Yaşar tarafından muhtelif gerekçelerle itiraz edilmiştir. İtiraz konu nazım imar planı değişikliği şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararı açısından uygun olduğu kanaatine varılmış olup ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında hazırlandığından itirazların reddinin kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.
12.03.2026 178 Şehitkamil İlçesi, Bedirkent, Atabek, Yalangöz, Övündük, Karacaören, Göksuncuk ve Karacaburç Mahallelerinde ilave+revizyon imar planı, Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.01.2026 tarih ve 44 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Söz konusu plana askı süreci içerisinde, TMMOB Şehir Plancıları Odası (Ankara Şubesi), Mehmet SUCU, Ural YILDIRIM, Fadime SAYIN, Gülay VURALDOĞAN, Atilla VURALDOĞAN, Uğur KALKAN, Mehmet YAŞAR, Yalangöz Mahalle Muhtarı vs. Göksüncuk,Karacaören,,Karacaburç Mahalle Sakinleri tarafından muhtelif gerekçelerle itiraz edilmiştir. İtiraza konu ilave+revizyon imar planı şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararı açısından uygun olduğu kanaatine varılmış olup ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında hazırlandığından yapılan itirazların reddinin kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.
12.03.2026 179 Şehitkâmil İlçesi Karacaören Mahallesi Kuzeyşehir Planlama Bölgesi N38-C1, N38c-03d ve N38c-03d-2b imar paftalarında imar planı değişikliği, Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.01.2026 tarih ve 45 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Söz konusu plana askı süreci içerisinde, TMMOB Şehir Plancıları Odası (Ankara Şubesi), Mehmet SUCU, Ural YILDIRIM, Fadime SAYIN, Uğur KALKAN, Mehmet YAŞAR tarafından muhtelif gerekçelerle itiraz edilmiştir. İtiraza konu nazım ve uygulama imar planı değişikliği şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararı açısından uygun olduğu kanaatine varılmış olup ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında hazırlandığından yapılan itirazların reddinin kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.
12.03.2026 180 Büyükşehir Belediyesi Mahraman Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alan Sınırı içerinde N38-C4, N38c-22a nazım ve N38c-22a-1b, 2a uygulama imar paftalarında nazım ve uygulama imar planı değişikliği, Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.01.2026 tarih ve 46 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Söz konusu plana askı süreci içerisinde, Mehmet SUCU, Ural YILDIRIM, Fadime SAYIN, Uğur KALKAN, Mehmet YAŞAR, TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi tarafından muhtelif gerekçeler ile itiraz edilmiştir. İtiraza konu plan değişikliği şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararı açısından uygun olduğu kanaatine varılmış olup ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında hazırlandığından yapılan itirazların reddinin kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.
12.03.2026 181 Büyükşehir Belediyesi Halep Bulvarı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı içerisinde N38-C4, N38c-22a, 22d imar paftalarında nazım ve uygulama imar planı değişikliği, Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.01.2026 tarih ve 47 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Söz konusu plana askı süreci içerisinde TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi tarafından muhtelif gerekçelerle itiraz edilmiştir. İtiraza konu nazım ve uygulama imar planı değişikliği, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararı açısından uygun olduğu kanaatine varılmış olup ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında hazırlandığından yapılan itirazın reddinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 182 Nizip İlçesi Dutlu Mahallesi N39-C4, N39c-23d imar paftalarında Akaryakıt +LPG satış ve servis istasyonu nazım imar planına yapılan itirazların kısmen kabulü, Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.01.2026 tarih ve 57 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Söz konusu plana askı süreci içerisinde, Mehmet YAŞAR, Uğur KALKAN tarafından muhtelif gerekçeler ile itiraz edilmiştir. İtiraza konu nazım imar planı, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararı açısından uygun olduğu kanaatine varılmış olup ilgili kanun ve yönetmelikler kapsamında hazırlandığından itirazların reddinin gereğince kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.
12.03.2026 183 Şahinbey İlçesi Güneş Mahallesi pafta N38c-23a-1c, ada 3045, parsel 3’te kayıtlı taşınmaz mevcut uygulama imar planında cami alanı olarak görülmektedir. Söz konusu alanda Şahinbey İlçe Müftülüğünün talebi doğrultusunda mimari ve vaziyet projelerinde yaşanan sorunların giderilmesi amacıyla cami alanının yapı yaklaşma mesafelerinin kaldırılması şeklinde önerilen uygulama imar planı değişikliği, Şahinbey İlçe Belediyesinden geldiği şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 184 Şehitkamil İlçe Belediyesince Sanayi Mahallesi sınırları içerisinde önerilen sosyal tesis, küçük sanayi, rekreasyon ve park alanlarını kapsayan uygulama imar planı değişikliğinin, Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.01.2026 tarih ve 40 sayılı kararı ile onaylanan nazım imar planına uygun olarak küçük sanayi alanı ve park alanı şeklinde değiştirilerek düzenlenmesi, teknik ve hukuki açıdan uygun görülmüş olup kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.
12.03.2026 185 Şehitkamil İlçesi Umut Mahallesi N38c-19d-1c imar paftasında plan değişikliğine konu alan mevcut uygulama imar planında oyun alanı olarak görülmektedir. Söz konusu bölgede sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve daha kaliteli sağlık hizmeti sunmak amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü’nün yazılı talebi doğrultusunda önerilen aile sağlığı merkezi uygulama imar planı değişikliği, Şehitkamil İlçe Belediyesinden geldiği şekliyle gereğince kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.
12.03.2026 186 Şehitkamil İlçesi 29 Ekim Mahallesi pafta N38c-19d-1d, 4a, ada 5942, parsel 4’de kayıtlı taşınmaz mevcut uygulama imar planında sağlık ocağı olarak görülmektedir. Söz konusu bölgede kamu düzeni ve güvenliğinin etkin biçimde sağlanması, kolluk hizmetlerinin erişilebilirliğinin artırılması amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü’nün yazılı talebi doğrultusunda önerilen Emniyet Hizmet Alanı (Karakol) uygulama imar planı değişikliği, Şehitkamil İlçe Belediyesinden geldiği şekliyle kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.
12.03.2026 187 Şehitkamil İlçesi Mücahitler Mahallesi N38c-18a-4c paftasında plan değişikliğine konu alan mevcut uygulama imar planında park-otopark alanı olarak görülmektedir. Söz konusu alanda pazar alanı nazım imar planı değişikliği, Büyükşehir Belediye Meclisinin 11.12.2025 tarih ve 730 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Nazım imar planına uygun olarak önerilen Pazar alanı uygulama imar planı değişikliği, Şehitkamil İlçe Belediyesinden geldiği şekliyle gereğince kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.
12.03.2026 188 Şehitkamil İlçesi İbrahimli Mahallesi N38c-17d-2a paftasında plan değişikliğine konu alan mevcut uygulama imar planında rekreasyon alanı olarak görülmektedir. Plan değişikliğine konu alanlarda bölgenin haberleşme hizmetini kesintisiz ve daha kaliteli sunabilmek amacıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda rekreasyon alanının bir kısmında önerilen Elektronik Haberleşme Altyapı Alanı(Baz İstasyonu) uygulama imar planı değişikliği, Şehitkamil İlçe Belediyesinden geldiği şekliyle gereğince kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 189 Şehitkamil İlçesi Göllüce, Sanayi, Eydibaba, Umut, Karacaören, Beykent, Pirsultan, Selimiye, Selahattin Eyyübi, Karacaoğlan Mahallelerinde yapılaşmadan dolayı artan enerji ihtiyacının sağlıklı ve devamlı bir şekilde karşılanabilmesi amacıyla Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.nin talebi doğrultusunda önerilen trafo alanı uygulama imar planı değişikliği, Şehitkamil İlçe Belediyesinden geldiği şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 190 Şehitkamil İlçesi Sancaktepe Mahallesi pafta N38c-17a-1b, ada 5727, parsel 2’de kayıtlı taşınmaz mevcut uygulama imar planında sosyal tesis alanı, park ve 7 metre en kesitli yaya yolu olarak görülmektedir. Söz konusu alanda Akaryakıt+LPG satış ve servis istasyonu alanı, ağaçlandırılacak alan ve imar yolu nazım imar planı değişikliği, Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.11.2025 tarih ve 609 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Nazım imar planına uygun olarak önerilen Akaryakıt+LPG satış ve servis istasyonu, ağaçlandırılacak alan ve park alanı uygulama imar planı değişikliği, Şehitkamil İlçe Belediyesinden geldiği şekliyle kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.
12.03.2026 191 Şehitkamil İlçesi İbrahimli Mahallesi pafta N38c-17a-3c, ada 447, parsel 2’de kayıtlı taşınmaz mevcut uygulama imar planında kültürel tesis alanı olarak görülmektedir. Söz konusu alanda akaryakıt satış ve servis istasyonu alanı, elektrikli araç şarj istasyonu alanı ve ağaçlandırılacak alan nazım imar planı değişikliği, Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.11.2025 tarih ve 610 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Nazım imar planına uygun olarak önerilen Akaryakıt+LPG satış ve servis istasyonu, elektrikli araç şarj istasyonu alanı ve ağaçlandırılacak alan uygulama imar planı değişikliği, Şehitkamil İlçe Belediyesinden geldiği şekliyle kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.
12.03.2026 192 Şehitkamil İlçesi Güvenevler Mahallesi N38c-17b-2d paftasında plan değişikliğine konu alan mevcut uygulama imar planında çocuk bahçesi olarak görülmektedir. Söz konusu bölgede belediye hizmetlerinin daha etkin bir şekilde sunulabilmesi amacıyla önerilen Belediye Hizmet Alanı (Sosyal Merkez) uygulama imar planı değişikliği, Şehitkamil İlçe Belediyesinden geldiği şekliyle kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.
12.03.2026 193 Şehitkamil İlçesi 15 Temmuz Mahallesi N38c-17d-3c paftasında plan değişikliğine kon alan mevut uygulama imar planında ticaret+konut alanı ve imar yolu olarak görülmektedir. Söz konusu alanda ada kenarı ve imar yolu düzenlemesi nazım imar plan değişikliği, Büyükşehir Belediye Meclisinin 11.12.2025 tarih ve 682 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Nazım imar planına uygun olarak önerilen ada kenarı ve imar yolu düzenlemesi uygulama imar planı değişikliği, Şehitkamil İlçe Belediyesinden geldiği şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 194 Şehitkamil İlçesi Selahattin Eyyübi Mahallesi pafta N38c-19d-4b, ada 7429, parsel 18’de kayıtlı taşınmaz mevcut uygulama imar planında kültürel tesis ve anaokulu alanı kullanımında kalmaktadır. Söz konusu alanda ticari ihtiyaçların karşılanması amacıyla önerilen ticaret alanı uygulama imar planı değişikliği, Şehitkamil İlçe Belediyesinden geldiği şekliyle kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.
12.03.2026 195 Şehitkamil İlçesi 15 Temmuz Mahallesi N38c-17d-2d paftasında plan değişikliğine konu alan mevcut uygulama imar planında ticaret alanı( Y ençok:5.50 m.), teknik altyapı alanı ve park alanı olarak görülmektedir. Söz konusu alanda çevredeki yapılaşma koşullarına uygun olarak önerilen ticaret alanı( Y ençok:2 kat) ve teknik altyapı alanı uygulama imar planı değişikliği, Şehitkamil İlçe Belediyesinden geldiği şekliyle kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.
12.03.2026 196 Şehitkamil İlçesi, Nesimi, 15 Temmuz, Aktoprak, Büyükpınar, Şirinevler, Sacır, Pancarlı, Sancaktepe, Şehirgösteren, Değirmiçem, Osmangazi, Burak Mahallelerinde yapılaşmadan dolayı artan enerji ihtiyacının sağlıklı ve devamlı bir şekilde karşılanabilmesi amacıyla Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.nin talebi doğrultusunda önerilen trafo alanı uygulama imar planı değişikliği, Şehitkamil İlçe Belediyesinden geldiği şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 197 Şehitkamil İlçesi Eyupsultan, Merveşehir ve Karacaahmet Mahallesi sınırları içerisinde plan değişikliğine konu alan mevcut uygulama imar planında sanayi alanı, terminal bakım ve servis alanı, hastane alanı, meslek lisesi alanı, Şehitkamil Belediyesi Spor Tesisleri, spor tesisleri, otopark alanı, açık ve yeşil alanlar ve imar yolu olarak görülmektedir. Söz konusu alanda ilave +revizyon nazım imar planı, Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.11.2025 tarih ve 619 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Nazım imar planına uygun olarak önerilen konut alanı, konut + ticaret alanı, ticaret alanı, sosyal donatı alanları, açık ve yeşil alanlar ve imar yolu şeklinde önerilen uygulama imar planı revizyonu, Şehitkamil İlçe Belediyesinden geldiği şekliylekabulüne oyçokluğu ile karar verildi.
12.03.2026 198 Şehitkamil İlçesi Hacıbaba Mahallesi N38c-18b-3c, N38c-18c-2a, 2b paftalarında uygulama imar planı değişikliği, Şehitkamil Belediye Meclisinin 08.12.2025 tarih ve 156 sayılı kararıyla, Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.01.2026 tarih ve 67 sayılı kararıyla onaylanmıştır. Söz konusu uygulama imar planı değişikliğine askı süresi içerisinde, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şubesi tarafından itiraz edilmiştir. İtiraza konu uygulama imar planı değişikliği, kamu yararı, üst ölçekli plan kararlarına, şehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına uygun olarak hazırlandığından yapılan itirazların reddi, Şehitkamil İlçe Belediyesinden geldiği şekliyle kabulüne oyçokluğu ile karar verildi.
12.03.2026 199 Nizip İlçesi Akçakent, Yunus Emre, Yeşilevler, Kıbrıs ve Fırat mahallelerinde yapılaşmadan dolayı artan enerji ihtiyacının sağlıklı ve devamlı bir şekilde karşılanabilmesi amacıyla Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.nin talebi doğrultusunda önerilen trafo alanı uygulama imar planı değişikliği, Nizip İlçe Belediyesinden geldiği şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 200 Nizip İlçesi Samandöken Mahallesi N39c-17c-3a, 3b, 3c, N39c-18d-4a ve 4d imar paftalarında plan değişikliğine konu alan mevcut uygulama imar planında plansız olarak görülmektedir. Söz konusu alanda düşük yoğunluklu konut alanı, kentsel çalışma ve sosyal altyapı alanları imar planı revizyonu ve ilave imar planı, Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.11.2025 tarih ve 655 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Nazım imar planına uygun olarak önerilen düşük yoğunluklu konut alanları, kentsel çalışma alanları, sosyal altyapı alanları, açık ve yeşil alanlar, imar yolları şeklinde önerilen ilave uygulama imar planı, Nizip İlçe Belediyesinden geldiği şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 201 Nurdağı İlçesi Emirler Mahallesi sınırları içerisinde plan değişikliğine konu alan mevcut uygulama imar planına plansız olarak görülmektedir. Söz konusu alanda 1/25000 ölçekli nazım imar plan revizyonu ve 1/5000 ölçekli nazım imar planı, Büyükşehir Belediye Meclisinin 15.01.2026 tarih ve 34 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Nazım imar planına uygun olarak önerilen düşük yoğunluklu konut alanları, kentsel çalışma alanları, sosyal altyapı alanları, açık ve yeşil alanlar, imar yolları şeklinde önerilen uygulama imar planı, Nurdağı İlçe Belediyesinden geldiği şekliyle kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 202 Gündemin 56.maddesini teşkil eden; İlimiz muhtelif İlçe ve Mahallelerde cadde ve sokaklara isim verilmesi konusuna ait İmar Bayındırlık Komisyon Raporu ile diğer ekleri Büyükşehir Belediye Meclisinin 2026 yılı Mart ayı dönem toplantısının 12.03.2026 günlü 2. birleşiminde müzakere edildi.5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunun 7. madde 1. fıkra (g) bendi ve 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 81.maddesi gereği, Büyükşehir Belediye Meclisinin 26.01.2005 tarih ve 15 sayılı kararı ile kabul edilen cadde ve sokak isimlendirme kriterleri çerçevesinde; kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 203 Mülkiyeti Belediyemize ait tapunun Şahinbey İlçesi, Geneyik Mahallesi, ada 9373, parsel 1’de kayıtlı taşınmaz Belediyemiz Meclisinin 16.08.2024 tarih ve 385 sayısı ile Gaski Genel Müdürlüğü Hizmetlerinde kullanılmak üzere 2 yıllığına tahsis edilmiş olup, Gaski Genel Müdürlüğü’nün 25.02.2026 tarih ve E.2026-426 sayılı yazısına istinaden; 2 yıl süreyle tahsisi yapılan mülkiyeti Belediyemize ait tapunun Şahinbey İlçesi, Geneyik Mahallesi, ada 9373, parsel 1’de kayıtlı taşınmazın tahsisinin iptal edilmesi ile mülkiyeti Belediyemize ait ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planında Belediye Hizmet Alanında kalan tapunun Şahinbey İlçesi, Geneyik Mahallesi, ada 9367, parsel 1’de kayıtlı 6.946,67 m²’lik taşınmazın Gaski Genel Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere bedelsiz olarak 5 yıl süreyle Gaski Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 204 Mülkiyetine Nizip Belediyesi ile Belediyemizin hissedar olduğu tapunun Nizip İlçesi, Kızılcakent ve Keklik Mahallelerinde bulunan 6 adet taşınmazın; 2886 sayılı İhale Kanunu’nun ilgili maddeleri kapsamında ve satış yetkisi verilmesinin 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin (e) fıkrası gereğince kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 205 Gaziantep Valiliği İl Sağlık Müdürlüğünün 04.03.2026 tarih ve E.19210240-756.01-307112058 sayılı yazısına istinaden imar planında Aile Sağlığı Merkezi (E: 1.50) Alanında kalan tapunun Şahinbey İlçesi, Nuripazarbaşı Mahallesi, ada 2414, parsel 288’de kayıtlı 793,21 m²’lik taşınmazın a Aile Sağlığı Merkezi Alanı olarak kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığına (Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğüne) 25 yıllığına tahsis edilmesinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 206 Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta yaşanan büyük depremin ardından kentin yenilenme süreci başta olmak üzere, kentte yaşayan mültecilerle birlikte artan nüfus ve şehrin hızlı göç alması ile hizmet alanımız ve iş yükümüz artmıştır. 6 Şubat depreminden sonra daha önce yerleşim alanı olmayan deprem köy evleri ve TOKİ konutları olmak üzere 31.000 adet yeni konut yapılmıştır. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren, afet ve afet sonrası iyileştirme çalışmalarında ihtiyaç duyulan araç ve ekipman kapasitesinin artırılması ve bahse konu afetzedeler için yapılan deprem evleri ve konut yollarının yapımı için; 2 adet Beko Loder (Kazıcı- Yükleyici), 2 adet Asfalt Silindiri, 5 adet Asfalt Yol Tamir ve Bakım Aracı (Kısa Şasi) ve 1 adet Asfalt Yol Tamir ve Bakım Aracı (Uzun Şasi) alımına ihtiyaç duyulmaktadır. Söz konusu araçların Devlet Malzeme Ofisi (DMO) kanalıyla alım yapılmasının kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 207 Büyükşehir Belediyesi Teşkilatı, norm kadro esaslarına uygun olarak genel sekreterlik, daire başkanlıkları ve müdürlüklerinden oluşur. Birimlerin kurulması, kaldırılması veya birleştirilmesi Büyükşehir Belediyesi Meclisinin kararı ile olur denilmektedir. Belediyemiz Kültür, Sanat ve Bilim Dairesi Başkanlığı bünyesinde ilçe hizmetlerimizde verimliliği arttırmak ve koordinasyonu sağlamak üzere İlçe Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kurulmasının 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 21. maddesi gereğince kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 208 12.02.2024 tarih ve 58 sayılı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile Kars İli Sarıkamış Belediye Başkanlığının, Belediye bünyelerinde bulunan araçların büyük bir kısmının, Belediyelerine ait garajlarında çıkan yangında kullanılamaz hale geldiğinden, belediye hizmetlerinin aksamaması için belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere; (PLAKA NO 27 ABC 189, MARKASI BMC, TİPİ NEOCİTY, CİNSİ OTOBÜS, MODEL 2018, MOTOR NO ISB45E6C210B22290683, ŞASİ NO NMC908LKKLB100217) otobüsün; 2 (iki) yıl süre ile tahsis edilmiştir. İlgi yazı ile; Kars İli Sarıkamış Belediye Başkanlığı tahsis süresi 12.02.2026 tarihi itibari ile tamamlanan, 27 ABC 189 plakalı otobüsün araç parkurlarında çıkan yangından kaynaklı otobüs ihtiyacının devam etmesinden dolayı söz konusu aracın öncelikli olarak bedelsiz hibe edilmesini veya tahsis süresinin uzatılmasını talep etmişlerdir. Belediyemiz demirbaş kayıtlarında bulunan ve aşağıda plakası belirtilen 27 ABC 189 plakalı otobüsün; şoför, yakıt, tamirat, onarım ve periyodik bakım, trafik sigortası, fenni muayene, egzoz emisyon pulu vb. giderlerin Sarıkamış Belediye Başkanlığı tarafından karşılanması kaydıyla tahsis süresinin 2 (iki) yıl süre ile uzatılmasının kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 209 Genel Müdürlüğümüzce projelendirilen “Yukarı Afrin Barajı’ndan Şahinbey İlçesine Bağlı Mahallelerin İçme Suyu Temini Yapım İşinde” kullanılmak üzere 480.000.000,00.-TL finansmana ihtiyaç duyulmaktadır. Söz konusu yapım işi için İller Bankasından 480.000.000,00-TL kredi talep edilmiş olup, bu kapsamda; “Büyükşehir Belediyemizin bağlı kuruluşu olan Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğünün İller Bankası A.Ş.’den kullanacağı Yukarı Afrin Barajı’ndan Şahinbey İlçesine Bağlı Mahallelerin İçme Suyu Temini Yapım İşi için 480.000.000,00.-(dört yüz seksen milyon) TL krediye ilişkin düzenlenen kredi sözleşmesinden kaynaklanan her türlü ödeme yükümlülüğünü sözleşme hükümleri çerçevesinde yerine getirememesi ve/veya kredi teminatlarının yetersiz kalması halinde Büyükşehir Belediyemizin Maliye Bakanlığı ve/veya Banka tarafından dağıtılan yasal paylarının mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamının garanti olarak gösterilmesine ve konuya ilişkin her türlü iş ve işlemlerin yürütülmesi için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN’e yetki verilmesinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 210 Genel Müdürlüğümüzce projelendirilen “3 Adet 15.000 m³ hacimli (DYY12-DMY6-DYY18) Depo Yapım İşinde” kullanılmak üzere 420.000.000,00.-TL finansmana ihtiyaç duyulmaktadır. Söz konusu yapım işi için İller Bankasından 420.000.000,00-TL kredi talep edilmiş olup, bu kapsamda; “Büyükşehir Belediyemizin bağlı kuruluşu olan Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğünün İller Bankası A.Ş.’den kullanacağı 3 Adet 15.000 m³ hacimli (DYY12-DMY6-DYY18) Depo Yapım İşi için 420.000.000,00.-(dört yüz yirmi milyon) TL krediye ilişkin düzenlenen kredi sözleşmesinden kaynaklanan her türlü ödeme yükümlülüğünü sözleşme hükümleri çerçevesinde yerine getirememesi ve/veya kredi teminatlarının yetersiz kalması halinde Büyükşehir Belediyemizin Maliye Bakanlığı ve/veya Banka tarafından dağıtılan yasal paylarının mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamının garanti olarak gösterilmesine ve konuya ilişkin her türlü iş ve işlemlerin yürütülmesi için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN’e yetki verilmesinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 211 Kartalkaya Barajı ve Düzbağ-Gaziantep isale hattından (yaklaşık 130 km mesafeden) Şehitkamil İlçesi, İncesu Mahallesinde bulunan 100.000 tonluk içme suyu deposuna ulaştırılan su ile İlimizin içme suyu ihtiyacı karşılanmaktadır. Bu hizmetin sunulması esnasında, suyun depolara ulaşımının sağlanmasının yanı sıra, depolardan şehir merkezine akışının sağlanması esnasında, hat üzerinde terfi merkezi ve pompalarda elektrik sarfiyatlarımızın bulunduğu elektrik aboneliklerinin borçları bulunmaktadır. Kurumumuzca Enerjisa firmasına olan söz konusu elektrik borçlarımızın ödenebilmesi için 500.000.000,00 TL finansmana ihtiyaç duyulmaktadır. Söz konusu elektrik borçlarımızın ödenebilmesi için İller Bankasından 500.000.000,00 TL kredi veya finansman talep edilmiş olup, bu kapsamda; “Büyükşehir Belediyemizin bağlı kuruluşu olan Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğünün İller Bankası A.Ş.’den kullanacağı Elektrik Borçlarımızın Ödenebilmesi için 500.000.000,00 (beş yüz milyon) TL kredi veya finansmana ilişkin düzenlenen kredi sözleşmesinden kaynaklanan her türlü ödeme yükümlülüğünü sözleşme hükümleri çerçevesinde yerine getirememesi ve/veya kredi veya finansman teminatlarının yetersiz kalması halinde Büyükşehir Belediyemizin Maliye Bakanlığı ve/veya Banka tarafından dağıtılan yasal paylarının mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamının garanti olarak gösterilmesine ve konuya ilişkin her türlü iş ve işlemlerin yürütülmesi için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma ŞAHİN’e yetki verilmesinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.
12.03.2026 212 Mali Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gönderilen, 09.03.2026 tarih ve E-45416734-851.01-389039 sayılı yazıda Belediyemizin Ticari Bankalar nezdinde bulunan taksitli ticari kredilerine ilişkin anapara tutarları üzerinden hesaplanacak kredi kapatma tutarlarının nakdi olarak ödenmesi yerine hesaplanan ilgili tutarlara karşılık taşınmaz ipoteği verilmesi için, ipotek verilecek gayrimenkullerin çıkarılarak gerekli çalışmaların yapılması istenilmiştir. Mülkiyeti Belediyemize ait olan tapunun Şehitkâmil İlçesi, Özgürlük Mahallesinde bulunan yazımız ekindeki listede tapu bilgileri belirtilen taşınmazların Bankalar nezdinde bulunan anapara tutarlı kredi borçlarına karşılık ipotek edilmesi ve verilen ya da verilecek olan ipoteklerin varlık borç takası yoluyla kredi borçlarımıza mahsup edilmesi düşünülmektedir. Bu nedenle Makamınızca uygun görüldüğü takdirde Belediyemizin Bankalar nezdinde bulunan kredi borçlarına karşılık mülkiyeti Belediyemize ait yukarıda belirtilen taşınmazların ipotek edilmesi, bu amaçla hazırlanacak olan protokol ve sözleşmeyi imzalamak için ve verilecek olan ipoteklerin varlık borç takası yoluyla kredi borçlarımıza mahsup edilmesi için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma ŞAHİN’e yetki verilmesinin kabulüne oybirliği ile karar verildi.
#ilangovtr Basın No ILN02445720