31 Mart yerel seçimlerinde Gaziantep’te merkez ilçe Şehitkamil ile Nizip ve Karkamış belediyelerini kazanan CHP Gaziantep’te il başkanlığı oyunları erken başladı…

CHP GAZİANTEP’TE İL BAŞKANLIĞI OYUNLARI!

Eylül 2023’te gerçekleşen CHP Gaziantep İl Başkanlığı 38. Olağan Kongresinde CHP Gaziantep il başkanı seçilen Reis Reisoğlu, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde meclis üye listesi nedeniyle CHP Gaziantep Başkanlığı görevinden istifa etmişti.

Önemli Buluşma Bugün Gerçekleşiyor! Gözler Toplantı Sonrası Açıklamalarda Önemli Buluşma Bugün Gerçekleşiyor! Gözler Toplantı Sonrası Açıklamalarda

İstifaların sebebinin ise genel merkezin meclis üyeliklerinde Gaziantep’te çıkan ön seçim sonuçlarının uygulamaması olduğu aktarılmıştı.

Reisoğlu’nun istifasının ardından CHP Gaziantep’te 31 Mart yerel seçimlerinde yeni bir hezimet yaşamamak için il başkanlığına kimse yanaşmamıştı.

Daha sonra genel merkeze çağrılan ve istifası kabul edilmeyen Reisoğlu görevine tekrar dönmüştü.  

CHP genel merkezin meclis üyeliklerinde Gaziantep’te çıkan ön seçim sonuçlarının uygulamaması gerekçesiyle istifasını sunan Reisoğlu, X platformundaki hesabından yaptığı açıklamada da, “Değer katmak için aday olduğum CHP İl Başkanlığı görevini resmen bırakmış bulunuyorum. Bundan sonraki süreçte, partimin neferi olarak seçim sürecinde belediye başkanlarımızın, bunun dışında tüm örgütümün emrinde olmaya devam edeceğim.” ifadelerini kullanmıştı.

İstifa genel merkez tarafından kabul görmeyen İl Başkanı Reis Reisoğlu ile 31 Mart yerel seçimlerine giren CHP Gaziantep, seçimlerde büyük bir sürprize imza attı.

İstifasının kabul edilmemesinin ardından yerel seçimlere Reisoğlu ile giren CHP Gaziantep, 31 Martta sürpriz bir şekilde Şehitkamil, Nizip ve Karkamış belediyelerini kazandı.

31 Mart yerel seçimlerinde sürpriz bir şekilde Gaziantep’in merkez ilçesi Şehitkâmil ile Nizip ve Karkamış ilçelerini kazanan CHP Gaziantep’te il başkanlığı krizi erken başladı.

Yerel seçim öncesinde CHP Gaziantep il başkanlığına yanaşmayan bazı isimlerin, yerel seçimlerde 3 ilçe belediyesinin kazanmasının ardından harekete geçti.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde CHP İl başkanlığı için elinin taşın altına koymayanlar, yerel seçimlerde gelen başarının ardından CHP İl Başkanı Reis Reisoğlu’nu görevden alınması için Ankara yolunu tuttular.

Başarılı bir seçim geçiren CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu’nun görevden alınması için çalışmalara başlayan bazı isimlerin, il başkanlığı için genel merkez ile görüşmelere başladığı öğrenildi.

Muhabir: Bahri Uçar