İTTİFAK KRİZİ VE ADAY BELİRLEME SÜRECİ

Yerel seçimlere sayılı günler kala İYİ Parti ve DEM Parti ile ittifak kurma çabaları sonuçsuz kalan CHP, aday belirleme sürecinde büyük bir krizle karşı karşıya kaldı. 

PARTİ İÇİ TARTIŞMALAR VE İSTİFA

Parti içindeki tartışmalar devam ederken, Gürsel Tekin’in istifası dikkatleri çekti. Tekin, CHP’den ayrıldığını Twitter hesabından duyurdu. İstifa ederken partilileri hedaf alması ise gözlerden kaçmadı. 

TEKİN’İN AÇIKLAMASI

Gürsel Tekin'in istifa açıklaması!

Tekin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Aziz milletime ve yol arkadaşlarıma, Cumhuriyet Halk Partisi’nin temel ilkeleri tüzük ve programında yer almaktadır. Ancak, ne yazık ki, geçen zaman içinde CHP, çağdaş uygarlık hedefleyen, Türkiye’de iktidar olma ve halka hizmet etme amacına sahip Atatürkçü ve sosyal demokrat bir parti kimliğinden uzaklaştırılmıştır. Bu durum, benim için acı ve üzüntü vericidir. Bu nedenle, gençlik yıllarımdan beri hayatımı adadığım, ilkelerini kalbime mühürlediğim Cumhuriyet Halk Partisi’nden, büyük bir üzüntüyle istifa ediyorum. Uğruna hayatımı adadığım ilkeler için çalışmaya devam edeceğim. Kamuoyuna saygıyla duyururum.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: BAHRİ UÇAR