Bakan Işıkhan’ın son demeci kamuoyunda büyük bir heyecan oluşturdu.

Vedat Işıkhan

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, partisinin emeklilere yönelik mali destek talebini dile getirdi. Taşcıer, emeklilerin bayram ikramiyesinin 15 bin lira olması gerektiğini vurgulayarak, “Bu miktar, emeklilere bir iyilik olarak sunulan bir şey değil, onların insan onuruna yakışır bir yaşam sürdürebilmeleri için zaten hak ettikleri bir tutardır.” dedi.

EMEKLİLERİN YOKSULLUK VE AÇLIKLA MÜCADELESİ

Gamze Taşçıer

Taşcıer, yazılı bir açıklama yaparak, milyonlarca emeklinin yoksulluk ve açlıkla mücadele ettiğini belirtti. İnsanların geçim sıkıntısı çektiğini, kayıt dışı olanlar hariç 6 milyondan fazla emeklinin ya bir işte çalıştığını ya da iş aradığını ifade eden Taşcıer, “Emeklilere ‘enflasyonu ezdirmiyoruz’ denilen yılbaşı zammı daha ilk aydan buharlaştı. En düşük emekli maaşı alan bir kişinin, TÜİK’in gerçek dışı hesabına göre bile aylık alım gücü 628 lira düştü.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

AÇLIK KRİZİ TEHLİKESİ

Emekli

Taşcıer, emeklilere ödenecek bayram ikramiyesinin 15 bin lira olması gerektiğini daha önce de belirttiklerini ve bu konuda ısrarcı olacaklarını belirtti. Taşcıer, “Bu miktar, emeklilere bir iyilik olarak sunulan bir şey değil, onların insan onuruna yakışır bir yaşam sürdürebilmeleri için zaten hak ettikleri bir tutardır. Enflasyonun bu kadar yüksek olduğu bir dönemde, emeklilere birkaç bin lira vermek, vatandaşları sefalet içinde bırakmak anlamına gelir. On milyonlar etin tadını unuttu diyorduk, artık yumurta bile alamaz hale geldiler. Bu gidişatın sonu korkunç bir açlık krizi olacaktır” dedi.

Muhabir: AYLİN CIKCIK