HALUK BOZDOĞAN'IN YOLCULUĞU VE İSTİFASI

Haluk Bozdoğan'in Yolculuğu Ve İsti̇fasi

2019 yılında 25 yıllık MHP dönemine son vererek Tarsus Belediye Başkanlığı'na seçilen Haluk Bozdoğan, 2024 seçimlerinde Memleket Partisi'nden aday olmak üzere CHP'den istifa etti. Ancak, bu karar YSK tarafından onaylanmadı.

CHP'NİN HAMLESİ VE İLÇE SEÇİM KURULU KARARI

İlk itiraz, CHP Genel Merkezi'nin talimatıyla CHP İl Başkanlığı tarafından Tarsus İlçe Seçim Kurulu'na yapıldı. Tarsus İlçe Seçim Kurulu, Haluk Bozdoğan'ın yasal sürede istifa etmediği gerekçesiyle adaylığın düşürülmesine karar verdi. İlçe Seçim Kurulu Başkanı, karara şerh düşerek süreci daha fazla karmaşık hale getirdi.

YSK KARARI VE İTİRAZLARIN REDDEDİLMESİ

Ysk Karari Ve İti̇razlarin Reddedi̇lmesi̇

Mersin İl Seçim Kurulu, Haluk Bozdoğan'ın yasal sürede CHP'den istifa ettiğini, ancak CHP'ye 'aday adaylığından çekiliyorum' dilekçesi vermediği için Memleket Partisi'nden aday olamayacağına hükmetti. Yapılan itirazlar, son olarak Yüksek Seçim Kurulu'na taşındı ancak YSK, daha önce alınan kararı onayladı ve Haluk Bozdoğan'ın adaylığı düşürüldü.

Bu kararın ardından CHP, Tarsus Belediye Başkanlığı için meclis üyesi Ali Boltaç'ı aday gösterdi. Tarsus Belediye Başkanlığı seçimlerinde siyasi dengelerde nasıl bir değişiklik yaşanacak, önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Muhabir: MEHMET FENER