Cumhuriyet Halk Partisi'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'daki Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki çalışma ofisi, her geçen gün artan ziyaretçi sayısıyla dikkat çekiyor. CHP Genel Merkezi'ne giden örgütler ve partililer arasında, Kılıçdaroğlu'nun ofisinin ikinci bir buluşma noktasına dönüştüğü ifade ediliyor.

Kemal Kılıçdaroğlu

Kılıçdaroğlu'nun Uyarıları

Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in haberine göre; Kılıçdaroğlu, kendisini ziyarete gelen, partiden ayrılmak isteyen ve başka bir partiden aday olmak isteyen partililere, "Partinin başarısı için çalışın. İstifa etmeyin. Parti içinde kalın. Başka partilerden aday olmayın. CHP güçlü kalmalı. Sahada çalışın" tavsiyesinde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun yakınındaki bir kurmay, istifa etmek isteyen milletvekillerinin istifasını engellediğini belirterek, "Kılıçdaroğlu, 'Hayır, asla böyle bir şey olamaz, ayrılmayacaksınız. Yapmayacaksınız böyle bir şey' dedi. Atanamayan belediye başkanlarına, 'Sakın ayrılmayın. Partide kalın. Parti bizim partimiz' dedi."

Kemal Kılıçdaroğlu1

Kılıçdaroğlu'na Yakın İsimler Tasfiye Edildi İddiası

Parti kulislerinde, "Kılıçdaroğlu'na yakın isimlerin tasfiye edildiği" iddiası ortaya atılırken, Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresi, "Kendine yakın isimlerin bilerek aday gösterilmediğini düşünüyor. Adaylaşmalardan kaygılı. Özellikle İzmir adayları için 'Önseçim yapacaklardı, yapmadılar, liyakat, anket diyorlardı o da olmadı' değerlendirmesini yapıyor."

Cumhuriyet Halk Partisi-1

Millet İttifakı'nın Dağılması Endişesi

Kılıçdaroğlu'nun çevresi, "İttifakın, güç birliğinin dağılması Kemal Bey'i çok rahatsız ediyor" diyerek şu değerlendirmeleri yapıyor: "Sadece altılı masa değil, büyük uğraşlarla birbirine yakınlaştırılan sosyolojik kesimler, siyasal kesimler, halk birbirinden koparılıyor. Bu Kemal Bey'i rahatsız ediyor. Parlamentoda bütçe görüşmeleri sırasında zayıf kalındığını düşünüyor. 'Can Atalay meselesinde parlamentoda oturmak yerine gidip Numan Kurtulmuş'un kapısında otursalar daha iyiydi. Kurtulmuş'un kapısında oturmaları lazımdı' değerlendirmesini yapıyor."

Kılıçdaroğlu'nun, ziyaretçilere "Önümüzde önemli bir yerel seçim var. Mevcut belediyeleri kaybetmememiz gerekiyor. Partinin güçlenmesi gerekiyor. Çok çalışın" dediği belirtiliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi1

Muhabir: MEHMET FENER