Cihan Ekşioğlu, Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından biridir. EKBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Cihan Ekşioğlu, inşaat, savunma, teknoloji ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren birçok şirketin de sahibidir. Cihan Ekşioğlu, aynı zamanda Dünya Engelliler Vakfı Başkanlığını yürütmektedir. Cihan Ekşioğlu’nun hayatı, kariyeri, başarıları, Sedat Peker, FETÖ borsası hakkında merak edilenleri bu makalede bulabilirsiniz.

İşte Cihan Ekşioğlu hakkında tüm merak edilenler;

Cihan Ekşioğlu’nun Hayatı

Cihan Eksioglu Ve Esi Katerina Eksioglu

Cihan Ekşioğlu, Ordu’nun Mesudiye ilçesinde doğdu. Cihan Ekşioğlu, evli ve iki çocuk babasıdır. Cihan Ekşioğlu’nun eşi ise Rus asıllı Katerina Ekşioğlu’dur. Cihan Ekşioğlu, ekonomist ve araştırmacı olarak meslek hayatına atıldı. Cihan Ekşioğlu, daha sonra EKBA Holding’i kurdu ve şirketlerini büyüterek Türkiye’nin önemli iş insanlarından biri haline geldi.

Cihan Ekşioğlu’nun Kariyeri

Cihan Eksioglu Kariyeri

Cihan Ekşioğlu, EKBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı’dır. EKBA Holding, inşaat sektöründe öncelikli olarak tercih edilen markalar arasında yer almaktadır. 70 yıldan fazla zamandır inşaat sektöründe tecrübesi olan EKBA Holding, hem yurt içinde hem yurt dışında birçok projeler hayata geçirmiştir. Şirketin büyük ölçekli ve küçük ölçekli, yurtiçi ve yurtdışı merkezli projeleri aynı anda yönetecek deneyimi bulunmaktadır. Yurt içindekilerin yanı sıra, yurt dışında da fark yaratan büyük ölçekli inşaat projelerinde EKBA Holding imzası bulunmaktadır. Bodrum’daki projelerini tamamlayan EKBA Holding, Torbalı’da, Kağıthane’de ve Fikirtepe’de kentsel dönüşüm projelerine devam etmektedir.

Cihan Ekşioğlu, ayrıca İstanbul Yapı, CEMD Defence, CEMD Technology, ICE Defence Savunma Teknolojileri ve Martebd INC şirketlerinin de sahibidir. Cihan Ekşioğlu, savunma sanayisinde Türkiye’nin önde gelen isimlerinden biridir. Cihan Ekşioğlu, savunma sanayisinde yerli ve milli üretim yapmakta ve Türkiye’nin savunma gücünü artırmak için çalışmaktadır. Cihan Ekşioğlu, aynı zamanda Dünya Engelliler Vakfı Başkanlığını yürütmektedir. Cihan Ekşioğlu, engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak ve topluma kazandırmak için birçok sosyal sorumluluk projesine imza atmıştır.

Cihan Ekşioğlu’nun Başarıları

Cihan Eksioglunun Basarilari

Cihan Ekşioğlu, iş hayatında elde ettiği başarılarla birçok ödül ve takdir almıştır. Cihan Ekşioğlu, 2019 yılında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü"ne layık görülmüştür. Cihan Ekşioğlu, aynı yıl “Yılın İş İnsanı” ödülünü de almıştır. Cihan Ekşioğlu, 2020 yılında ise “Yılın En Başarılı İş İnsanı” ödülüne layık görülmüştür. Cihan Ekşioğlu, ayrıca birçok ulusal ve uluslararası kuruluş tarafından da takdir edilmiş ve ödüllendirilmiştir.

Cihan Ekşioğlu Hakkında Sedat Peker İddiaları

Cihan Eksioglu Hakkinda Sedat Peker Iddiaları

Cihan Ekşioğlu, iş hayatındaki başarılarının yanı sıra, bazı tartışmalara da konu olmuştur. Cihan Ekşioğlu, son olarak Bodrum’da bulunan Paramount Hotel ile ilgili suç örgütü lideri Sedat Peker’in ortaya attığı iddialardan sonra gündeme gelmiştir. Peker, otelin zorla birilerinden alındığını ve otelde kalan bazı isimlerin bir organizasyonun içinde olduklarını iddia etmiştir. 

Peker, ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Cihan Ekşioğlu’na koruma ekibi verdiğini ve "FETÖ borsası"nı kuranlardan birinin Cihan Ekşioğlu olduğunu ileri sürmüştür. Cihan Ekşioğlu, bu iddiaları yalanlamış ve hakkında açılan soruşturmaların sonucunu beklediğini belirtmiştir.

Sonuç olarak Cihan Ekşioğlu, Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından biridir. EKBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Cihan Ekşioğlu, inşaat, savunma, teknoloji ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren birçok şirketin de sahibidir. Cihan Ekşioğlu, aynı zamanda Dünya Engelliler Vakfı Başkanlığını yürütmektedir. Cihan Ekşioğlu, iş hayatında elde ettiği başarılarla birçok ödül ve takdir almıştır. Cihan Ekşioğlu, aynı zamanda bazı tartışmalara da konu olmuştur. Cihan Ekşioğlu, hakkındaki iddiaları reddetmiş ve yargıya güvendiğini söylemiştir. Cihan Ekşioğlu, Türkiye’nin tanınmış ve saygın bir iş insanı olarak hayatına devam etmektedir.