Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl sonra tarihi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli bir dönemeçte, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır Arap Cumhuriyeti'ne gerçekleştireceği resmi ziyaretlerle bölgesel iş birliğini güçlendirecek. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan'ın bu ziyaretleri, "Geleceğin Hükümetlerini Şekillendirmek" teması altında gerçekleşecek olan Dünya Hükümetler Zirvesi'ne onur konuğu olarak katılmasıyla öne çıkacak.

ERDOĞAN, DÜNYA HÜKÜMETLER ZİRVESİ'NE ONUR KONUĞU OLARAK İŞTİRAK EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 12-13 Şubat tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri'ne gerçekleştireceği ziyaretin ana odak noktası, 13 Şubat'ta Dubai'de düzenlenecek olan Dünya Hükümetler Zirvesi olacak. Erdoğan, zirve kapsamında ana konuşmacı olarak sahneye çıkacak ve "Geleceğin Hükümetlerini Şekillendirmek" teması altında küresel liderlerle bir araya gelecek.

İKİLİ GÖRÜŞMELER VE BÖLGESEL İŞ BİRLİĞİ

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zirve vesilesiyle, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan başta olmak üzere bölgeden katılacak devlet başkanları ve hükümet yetkilileriyle ikili görüşmeler gerçekleştireceği belirtildi. Bu görüşmelerin, bölgesel iş birliğini artırma ve güçlendirme amacını taşıdığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından, 14 Şubat'ta Mısır Arap Cumhuriyeti'ne gerçekleştireceği resmi ziyaret de, Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu ziyaretin detayları ve gündem maddeleri, önümüzdeki günlerde daha fazla açıklığa kavuşacak.

Muhabir: MEHMET FENER