Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basına açıklamalarda bulundu. Erdoğan, gündemdeki birçok konuya değinirken, 2024 yılı için hedeflerini de açıkladı.

TURİZMDE HEDEF 60 MİLYAR DOLAR

Erdoğan, 2023 yılında turizm gelirlerinin bir önceki yıla göre yüzde 17 artarak 57 milyar dolara ulaştığını söyledi. 2024 yılı için hedeflerinin 60 milyar dolar olduğunu belirten Erdoğan, "Turizmdeki bu başarıyı muhalefetin ve bazı faşist çetelerin turizmi baltalamaya yönelik propagandalarına rağmen elde ettik" dedi.

“İLGİYİ ARTIRMASINDAN MEMNUNİYET DUYUYORUZ”

Milli Uzay Programı kapsamında gerçekleştirilen ilk insanlı hava misyonunun başarıyla tamamlandığını hatırlatan Erdoğan, "Alper Gezeravcı, görevini ve bilimsel deneyleri tamamlayarak ülkesine döndü. İlk uzay misyonumuzun gençlerimizde bilime yönelik ilgiyi artırmasından memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu.

“SAVUNMA SANAYİMİZ DAHA DA BÜYÜYECEKTİR”

Erdoğan, Yalova Sefine tersanesinde TCG Derya, TCG İstanbul ve Marlin Sida gibi savunma sanayi ürünlerinin Deniz Kuvvetlerine teslim edildiğini söyledi. F-16 talebinin olumlu sonuçlanmasından da memnuniyet duyduğunu belirten Erdoğan, "Ülkemize yönelik kısıtlamaların kalkmasının ardından Türk Savunma Sanayimiz daha da büyüyecektir" dedi.

"SINIR ÖTESİ OPERASYONLAR DEVAM EDECEK"

Milli Güvenlik Kurulu'nun Ocak ayı toplantısında sınır ötesi operasyonların kapsamlı değerlendirmeye tabi tutulduğunu belirten Erdoğan, "Türkiye, terörü kaynağından yok etme stratejisiyle terörü dar bir alana hapsetmiştir. Türkiye elbette Irak'ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygılıdır. Irak'ın teröre karşı verdiği mücadeleyi samimiyetimizle destekliyoruz" dedi.

İSTANBUL'DA ULAŞIM YATIRIMLARI

Erdoğan, İstanbul'da tamamlanan raylı sistem uzunluğunun 338,5 kilometreye ulaştığını söyledi. "Ulaştıran İstanbul" parolasıyla şehrimizin trafik çilesini bitirecek adımları atmaya devam ediyoruz" diyen Erdoğan, 4 ayrı proje kapsamında 34 kilometrenin üzerindeki uzunluğa ve 18 istasyona sahip raylı sistemi şehre kazandıracaklarını söyledi.

"YIL SONUNA KADAR 200 BİN KONUT TESLİM EDİLECEK"

Geçen sene 6 Şubat'ta yaşanan depremde hayatını kaybedenleri anan Erdoğan, yeniden inşa çalışmalarının kesintisiz sürdüğünü söyledi. Sadece 5 ilde 31 binin üzerinde konut ve köy evinin hak sahiplerine teslim edildiğini belirten Erdoğan, 2 ay içinde deprem bölgesi genelinde 75 bin konutun teslimini gerçekleştireceklerini söyledi. Yıl sonuna kadar hedeflerinin 200 bin evi vatandaşlara teslim etmek olduğunu kaydetti.

AİLE GENÇLİK FONU

Deprem bölgesinde hayata geçirilecek Aile Gençlik Fonu ile ilgili mevzuat çalışmalarının tamamlandığını belirten Erdoğan, fona başvuruların 15 Şubat'ta alınmaya başlayacağını söyledi.

Muhabir: Ahmet Kuş