Türkiye siyasi sahnesinde hareketli dakikalar yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve şu anki lider Özgür Özel hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan'ın sözleri, siyasetin derinliklerindeki rekabeti bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu İçin Üslup Ve Tarz Yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Kılıçdaroğlu ile yaşanan kavgalara rağmen onun kendine özgü bir üslup, tarz ve misyona sahip olduğunu belirtti. Erdoğan, "Bizim dönemimizde bu partide iki kez genel başkan değişti ama siyasi kalite ve kalibre noktasında her seferinde gelen gideni arattı. Rahmetli Deniz Baykal ile pek çok konuda anlaşamazdık ama siyasi birikimini takdir ederdimi Bay Kemal'le çok kavgamız oldu. Onun da kendine göre bir tarzı, üslubu, misyonu vardı." ifadelerini kullandı.

Özgür Özel'e Sert Eleştiri

Erdoğan, konuşmasında CHP lideri Özgür Özel'e yönelik de sert eleştirilerde bulundu. Özel'in partinin genel başkanları listesinde en alt sıralara düştüğünü belirten Erdoğan, "Özgür Efendi ise daha başlamadan listenin en altına yuvarlanmayı başardı." diyerek dikkat çekici bir ifade kullandı.

Erdoğan, sözlerinin devamında geçmişte SHP listelerinden Meclis'e giren HEP milletvekillerini hatırlatarak, CHP'nin geçmişte HDP/DEM ile gizli iş birliğinde bulunduğuna işaret etti. Erdoğan, bu iş birliğinin şimdi ise Özgür Özel liderliğinde gün yüzüne çıktığını belirterek siyasi arenada geçmişle bugün arasındaki bağlantılara dikkat çekti.

Kaynak: Haber Merkezi