Aydın'da düzenlenen AK Parti mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "28 Şubat" mesajları vererek ülkeyi yeniden darbe iklimine sokmak isteyenlere karşı uyarılarda bulundu. Erdoğan, darbe ve cunta girişimlerinin karşısında duracaklarını vurgulayarak, Türkiye'nin demokrasi tarihindeki karanlık sayfalara dikkat çekti.

DARBELER TARİHİNDE UNUTULMAYAN 28 ŞUBAT

Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde:

Demokrasi Adına Uğranılan Zorluklar: Erdoğan, Adnan Menderes'in canını darağacında verdiğini ve Türkiye'nin demokrasi adımlarının her kargaşada kesintiye uğradığını ifade etti. Ancak, bu sefer durumun farklı olduğunu, ülkenin iç meseleleriyle uğraşırken diğer ülkelerin kendileriyle aynı seviyede olduğunu belirtti.

28 Şubat'ın Utanç Verici Sayfaları: Erdoğan, 28 Şubat postmodern darbesini, demokrasi tarihinin utanç verici sayfalarından biri olarak nitelendirdi. Bu darbenin, kılık kıyafetinden dolayı kadınların okuma hakkının gasp edildiği bir dönem olduğuna vurgu yaptı.

Aydın (2)

Mücadele ve Başarı: Cumhurbaşkanı, kendi siyasi serencamında darbecilerle sürekli mücadele etmek zorunda kaldıklarını, bu mücadeleyi Gezi olayları, FETÖ'nün darbe girişimi ve PKK'nın vatan topraklarına kast etmesi gibi olaylarda sürdürdüklerini ifade etti. Türkiye'nin siyaseti, diplomasisi, üretimi, ihracatı ve savunma sanayisiyle güçlendiğini söyledi.

Ekonomik Başarı ve Büyüme: Erdoğan, 2023 büyüme rakamlarının oldukça başarılı olduğunu ve Türkiye ekonomisinin yüzde 4,5 büyüyerek 14 çeyrek üst üste büyüme gösterdiğini belirtti. Avrupa'da en çok büyüyen ülke olduklarını ve Gayri Safi Yurt İçi Hasıla'nın 1 trilyon dolar sınırını aştığını ifade etti.

Erdoğan, muhalefeti eleştirerek, Aydın halkını 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'ye destek olmaya çağırdı.

Kaynak: İHA