Bir otelde düzenlenen lansman toplantısında konuşan Güler, bölge turizminin geleceğine ilişkin vizyonunu ve önceliklerini paylaştı.

“GEÇMİŞİ TARTIŞMAK DEĞİL, ÜZERİNE KOYMAK İÇİN BURADAYIZ”

TGA’nın bugüne kadar yürüttüğü çalışmalara büyük saygı duyduğunu belirten Deniz Güler, “Biz bugün geçmişi tartışmak için değil, o birikimin üzerine daha güçlü bir bölgesel birlik koymak için buradayız. Bu bir kopuş hareketi değil; devamlılığın ve güçlenmenin bir adımıdır” ifadelerini kullandı.

“SEKTÖRDE NET GELİRLER YÜZDE 25 AZALDI”

Turizm sektöründe uzun yıllardır sahada aktif olarak çalıştığını hatırlatan Güler, işletmelerin son yıllarda ciddi maliyet baskılarıyla karşı karşıya kaldığını söyledi.

“Otelci ne yaşadıysa, ben de yaşadım. Doluluk baskısını da bilirim, enerji maliyetlerinin ağırlığını da, gelir yönetiminin stresini, personel bulma sıkıntısını da… Veriler ortada; son üç yılda konaklama gelirleri kâğıt üzerinde artsa da, net gelirlerde yaklaşık yüzde 25’lik bir düşüş yaşandı. Bu tabloyu değiştirmek zorundayız,” dedi.

Whatsapp Görsel 2025 11 07 Saat 19.51.49 Cc11293F

ÜÇ BAŞLIKTA YENİ YOL HARİTASI

Güler, göreve gelmeleri halinde izleyecekleri yol haritasını üç temel öncelik altında topladı:

1. ENERJİ VE SGK DÜZENLEMELERİ

Bölgeye özel enerji teşvik modeli, SGK primlerinde bölgesel esneklik ve dijital pazarlama fonlarının yerel işletmelere açılması hedefleniyor.

2. BÖLGESEL TANITIM STRATEJİSİ

Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır’ın ayrı ayrı değil, “Güneydoğu Turizm Rotası” adıyla bütüncül biçimde tanıtılacağı belirtildi.

Güler, “Bir turist Gaziantep’te yemeği tadacak, Urfa’da tarihi hissedecek, Mardin’de kültürü yaşayacak, Diyarbakır’da maneviyatı deneyimleyecek. Bu rota, dünyanın ünlü rotalarıyla yarışacak güce sahip,” dedi.

Whatsapp Görsel 2025 11 07 Saat 19.51.48 20745F9B

3. YENİ PAZARLAR VE ETKİNLİK TURİZMİ

Avrupa’dan gastronomi turistleri, Uzak Doğu’dan kültür ve inanç grupları, iç pazarda ise genç gezginlerin hedef kitle olarak belirlendiği vurgulandı.

Güler, etkinlik, festival ve kongre turizmiyle bölgenin gelirlerinin iki yıl içinde yüzde 25–30 artırılabileceğini söyledi.

“BÖLGENİN SESİ ARTIK DAHA GÜR ÇIKACAK”

Deniz Güler, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) yönetiminin sürece açık destek verdiğini belirterek,

“Bu destek bize sadece moral değil, ulusal meşruiyet ve daha yüksek temsil gücü kazandırıyor. Güneydoğu’nun sesi artık daha gür çıkacak,” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi