Malatya’da 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Türkiye’nin doğu bölgelerinde daha büyük depremler olabileceği konusunda uyardı. Pampal, 7.0 ila 7.5 şiddetinde depremler üretebilecek fay hatlarının bulunduğu illerde yapı stoğunun güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Deprem, saat 16.04’te Malatya’nın Battalgazi ilçesinde meydana geldi. AFAD, depremin büyüklüğünü 5.2 olarak duyurdu. Deprem, çevre illerde de hissedildi. Deprem sonrası can ve mal kaybı yaşanmadı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, depremle ilgili olarak katıldığı bir yayında, Türkiye’nin doğu bölgelerindeki deprem riskine dikkat çekti. Pampal, Erzincan, Bingöl, Karlıova, Erzurum, Gümüşhane, Bingöl, Bayburt, Tunceli, Muş, Elazığ ve Malatya’yı etkileyebilecek büyük bir depremin olasılığı olduğunu belirtti. Pampal, bu illerdeki yapıların depreme dayanıklı hale getirilmesi ve kentsel dönüşüm projelerinin hızlandırılmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Pampal, son bir ay içinde bölgede 5.0’ın üzerinde birçok depremin meydana geldiğini, bu depremlerin olağan olduğunu ancak çevrede daha büyük deprem olma ihtimaline karşı uyarıda bulunduğunu söyledi. Pampal, deprem öncesi hazırlıkların ve önlemlerin artırılması gerektiğini, geçmişte yaşanan acı tecrübelerin tekrarlanmaması için duyarlı olunması gerektiğini ifade etti.