Dişil enerji, kadın veya erkek olarak dünyaya gelsek de her birimizin içinde dişil ve eril enerji aynı anda bulunur. Bu enerji nasıl hissettiğimizi büyük oranda belirler çünkü bu iki enerjinin oranı ruh halimizi tamamen etkiler. Dişil enerji, sezgilerin ve duyguların bir yansımasıdır. Dişil enerjide affedici ve hoşgörülü olma hakimdir, bütünsel bir kavrayış vardır. Dişil enerji eril enerjiye göre daha edilgen bir yapıdadır. Bu bakımdan da kolaylıkla uyum sağlayabilir. Sağ beyni büyük oranda etkileyen dişil enerji insanın yaratıcı yönünü temsil eder ve sanatın, estetiğin ve tutkuların kaynağıdır. İnsanın en bilge ve derin tarafı olan dişil enerji izler ve gözlem yapar. İnsandaki dişil enerji açığa çıktığında sevgi de açığa çıkar. Ancak dişil enerji baskılandığında benliğinizde kaos yaratabilir.

Dişil enerjiyi yükseltmek için bir şeylerle mücadele etmek, sertleşmek kadındaki eril enerjiyi güçlendirse de dişil enerjiyi zamanla zayıflatır. Ancak sevmek, üretmek ve hoşgörülü olmak dişil enerjiyi artırır. Bunun yanında cinsel dürtüleri reddetmek de dişil enerjiyi zayıflatır. Dişil enerjiyi yükseltmek için bu enerjiyi daima hatırlayın ve iç dünyanıza hatırlatın. Merkeziniz olan iç dünyanıza yönelin ve gelen güzel enerjileri kabul edin.

Dişil enerjiyi yükseltmenin bir diğer yolu da doğa yürüyüşleri yapmaktır. Doğa yürüyüşleri, benliğinizdeki dişil enerjinin açığa çıkmasını sağlar. Ayrıca, düzenli olarak içsel dünyaya yönelmek ve kulak vermek de dişil enerjiyi yükseltir. Bunun için terapiye başlayabilir ve içsel dünyanızın derinliklerini keşfe çıkarak dişil enerjiyi açığa çıkarabilirsiniz.

Muhabir: MEHMET FENER