Geçen yıl Nisan ayında başlatılan ve bir yıl boyunca devam eden bu uygulama, mutfak ve sıcak su tüketiminde kullanılan 25 metreküp doğal gazı ücretsiz hale getiriyordu. Bu dönemde, tüketicilere her ay yaklaşık 150 lira daha az fatura geliyordu.

Doğalgaz İndirim Dönemi Kapandı! Faturalar Artık Daha Yüksek!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Mayıs ayında ev ve sanayi abonelerinin kullandığı gazın ve elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifelerinde bir değişiklik olmadığını duyurdu. BOTAŞ’ın internet sitesinde yayınlanan tarife tablosuna göre, Mayıs ayında geçerli olacak ev ve sanayi abonelerinin doğal gaz tarifeleri ve elektrik üretim amaçlı tarife değişmedi.

BOTAŞ’IN MAYIS AYI DOĞAL GAZ FİYATLARI

Doğalgaz İndirim Dönemi Kapandı! Faturalar Artık Daha Yüksek!

BOTAŞ, Mayıs ayında dağıtım şirketlerine uygulayacağı satış fiyatını 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak açıkladı. Sanayi aboneleri için tarife, kademe 1’de 1000 metreküp doğal gaz için 8 bin 549 lira, kademe 2’de ise 11 bin 374 lira olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak ilan edildi.

Kurumun internet sitesinde yer alan duyuruda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda, Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır." ifadeleri  yer aldı.

Muhabir: MEHMET FENER