Çin’in güneybatısındaki Ciangşi Cuang Özerk Bölgesi’nde bir apartmanda meydana gelen yangında 39 kişi öldü, 9 kişi yaralandı. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, olayla ilgili soruşturma başlatılması ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için talimat verdi. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi.

Yangın, Şinyü’nün Yuşui merkez ilçesindeki Tiengongnan Caddesi’ndeki bir apartmanın alt katındaki bir dükkanda başladı. Alevler kısa sürede binayı sardı ve gökyüzüne siyah dumanlar yükseldi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti, ancak binada mahsur kalan 39 kişi kurtarılamadı. Yangından yaralı kurtulan 9 kişi ise hastaneye kaldırıldı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, yangın haberini aldıktan sonra, güvenlik zafiyetinden kaynaklanan kazaları önlemek için kararlı tedbirler alınmasını istedi. Şi Cinping, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Çin’de son yıllarda yangın faciası sıkça yaşanıyor. Geçen yıl, Şanghay’da bir otelde çıkan yangında 18 kişi ölmüş, 23 kişi yaralanmıştı. 2017 yılında ise Pekin’de bir apartmanda çıkan yangında 19 kişi hayatını kaybetmişti.