Merkez Bankası'nın enflasyon tahminlerini yükseltmesinin ardından, zam oranlarının yeniden değerlendirilmesi gündeme geldi. Temmuz ayında memur ve emekliler ne kadar zam alacaklarına dair belirsizlik devam ederken, Memur Sen Başkanı Ali Yalçın'dan önemli açıklamalar geldi.

MEMUR SEN BAŞKANI'NDAN ZAM ORANI AÇIKLAMASI

NTV'de yer alan habere göre, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyon farkının 6 ayın sonunda yüzde 10'u aşacağını belirtti. Toplu sözleşmede belirlenen zam oranlarıyla birlikte memur ve memur emeklisinin Temmuz zammının yüzde 20'ye kadar çıkabileceğini ifade etti. Ancak Yalçın, enflasyonun kontrol altına alınmasının asıl önemli olduğunu vurguladı.

"ENFLASYONUN AŞAĞI ÇEKİLMESİ BEKLENTİSİNDEYİZ"

Yalçın, "Beklentimiz enflasyonun aşağı çekilmesidir çünkü bu artan şey bizim alım gücümüzü artırmıyor. Bizim cebimizdekini artırıyor gibi gözüküyor ama aslında alım gücümüz düşüyor." şeklinde konuştu.

SSK VE BAĞKUR EMEKLİLERİNİN DURUMU

Türkiye İstatistik Kurumu'nun Nisan ayı enflasyon oranlarını açıklamasının ardından SSK ve Bağkur emeklileri için yüzde 18,72'lik bir zam garanti altına alındı. Ancak enflasyonun beklentiler doğrultusunda gerçekleşmesi halinde, 6 ayın sonunda enflasyon farkının yüzde 25'e kadar çıkabileceği öngörülüyor. Enflasyon farkına ek olarak bir refah payı eklenip eklenmeyeceği ise Temmuz ayında netlik kazanacak.

Muhabir: Mehmet Fener