Geçtiğimiz günlerde, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına yapılacak olan artışın yüzde 49,25’e çıkarılmasını düzenleyen kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu tarafından onaylandı.

Beklentileri tam anlamıyla karşılanmayan emekliler için yeni düzenlemelerin uygulamaya konulması planlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından TBMM’ye sunulan bilgi notunda, emeklilere yönelik ekonomik ve sosyal destek hizmetlerinin, refah seviyelerini yükseltici düzenlemeler yapılacağı belirtildi.

2024 yılı boyunca, emeklilere yönelik çeşitli çalışmalar, projeler ve programlar adım adım uygulamaya konulacak. Emeklilerin görüş ve talepleri göz önünde bulundurularak, sağlık hizmetlerinden kültürel aktivitelere, ulaşımdan sosyal olanaklara kadar bir dizi alanda projeler hayata geçirilecek.

Emekliler arasında sosyal etkileşimi ve sosyal ağı güçlendirmek amacıyla “emekli buluşmaları” düzenlenecek. Ayrıca, mesleğe yeni başlayan gençlerin, emeklilerin deneyimlerinden yararlanabileceği platformlar oluşturulacak. Bu sayede, unutulmaya yüz tutmuş meslekler, gelecek nesillere aktarılabilecek.