İstanbul Valisi Davut Gül katıldığı bir televizyon programında Gaziantep’e övgüler yağdırdı. Gaziantep Modeli çatısı altında Başkan Şahin ve Gazaintep halkıyla önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Gül, “Gaziantep benim meslek hayatımda çok önemli bir yer tutuyor. Gaziantep’te Fatma Şahin başkanımızla çok güzel bir Gaziantep Modelimiz vardı. Gaziantep modeli birlikte iş yapma modeli, farklılıkları zenginlik görme modeli. Aslında Gaziantep modeli bir Türkiye modeli. Gaziantep modelinin çok faydasını gördük, çok istifade ettik. Gaziantep’in girişimci ruhu, hayırseverleri, insanı boyutu hayatımızdan çok olumlu bir iz bıraktı” ifadelerini kullandı.

Davut Gül'ün bu açıklamalarına yönelik sosyal medya hesabından açıklama yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Modeli çatısı altında Vali Davut Gül ile birlikte önemli çalışmalara imza attıklarını belirtti. Şahin, “Birlikten kuvvet doğar anlayışıyla, Gazi şehrin geleceği için hedefler koyup ilerlettik” dedi.

Bu açıklamalar, Gaziantep Modeli’nin başarısını ve etkisini gösteriyor. Gaziantep Modeli, birlikte iş yapma ve farklılıkları zenginlik olarak görmeyi içeriyor. Bu model, Gaziantep’in girişimci ruhunu ve hayırseverlerini öne çıkarıyor. Gaziantep Modeli’nin, Türkiye genelinde bir model olarak kabul görmesi ve uygulanması bekleniyor.

Muhabir: Ahmet Kuş