Halk arasında yağ aldırma işlemi olarak bilinen liposuction İstanbul ve çevresinde en çok tercih edilen estetik operasyonlar arasında ilk sıralarda gelir. Liposuction düzenli spora ve diyete dirençli bölgesel yağ birikintilerini giderme amacıyla uygulanır. Vücut hatlarının daha iyi şekillendirilmesini sağlayan liposuction, kilo verme prosedürü değildir. Bu kapsamda, ideal kilosunda ya da ideal kilosuna yakın kişilerdeki bölgesel inatçı yağ birikintilerinin giderilmesi amacıyla liposuction yapılabilir.

Liposuction basen, göbek, sırt, bel, gıdı ve bacak içi gibi farklı bölgelere uygulanabilir. Diğer yandan liposuction diyete ve spora alternatif bir yöntem olarak düşünülmemelidir. Liposuction yaptırmak isteyen kişinin bölgesel yağ birikintilerini gidermek için düzenli olarak spor ve diyet yapıp yapmadığı mutlaka sorgulanmalıdır. Beslenme ve hareket düzenini değiştirmeyen hastalarda, liposuction sonrası yağlanma devam eder. Elde edilen sonuçların korunması mümkün olmaz.

Liposuction ile Etkili Sonuçlar Almak Mümkün

Liposuction temelde kişinin kilo vermesi için değil, vücut hatlarındaki bölgesel çıkıntıları ya da şekilsizlikleri giderme amacıyla uygulanır. En fazla bir doğum yapmış, orta yaş grubunda ve aşırı kilosu olmayan kişilerde genellikle en iyi sonuçlar alınır.

İki katmandan oluşan deride üstte epidermis olarak adlandırılan ince bir tabaka, bunun altında ise dermis olarak adlandırılan kalın bir tabaka bulunur. İlaç kullanımı, yapısal nedenler ve hızlı kilo alıp verme gibi etkenlere bağlı olarak deride çatlaklar meydana gelmesi olasıdır. Üstteki ince derinin sağlam kalması, ancak alttaki kalın elastik tabakanın yırtılıp dışarıdan çatlamış bir görüntü oluşturmasıyla karakterize cilt çatlaklarının liposuction yöntemi ile tedavi edilmesi söz konusu değildir.

Liposuction tedavisinden etkili sonuçlar alabilmek için prosedürün bu konuda uzman ve deneyimli doktorlar tarafından uygulanması gerekir. Op. Dr. Evren İşçi liposuction yaptırmak isteyen hastalarının prosedüre uygunluğu konusundaki kararı, detaylı değerlendirmelerden sonra verir. Hastalarıyla açık bir iletişim kurarak doğru bilgilendirmelerde bulunur. Liposuction prosedürünün hasta özelinde planlanması ve doğru tekniklerle uygulanması sonucu doğal ve etkili sonuçların alınması söz konusu olabilmektedir.

Sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz. https://evrenisci.com/liposuction-liposaksin/

Editör: Mehmet FENER