Salgın döneminde sürekli hastalanıyorsanız ve çorbalardan sıkıldıysanız bu tarif tam size göre. Deneme yanılma yöntemleri bulunan bu orijinal tarif hem zamanınızı çalmayacak hem de çok lezzetli olacaktır. Enfes lezzet burada karnabahar biz sadece biraz daha lezzetlendirmiş olacağız.
Etli Karnabahar Yemeği Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Karnabaharın hafif acımsı tadı, kıyma ve soğanın lezzetiyle birleşerek ortaya nefis bir yemek çıkar. İşte Etli Karnabahar Yemeği tarifi:
Malzemeler:
1 adet küçük boy karnabahar
150-200 gram kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Yeteri kadar sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Su
Yapılışı:
Karnabaharları çiçek çiçek ayırıp yıkayın. İsteyen kokusunu sevmiyorsa kızartarak yapabilir. Ben bu sefer öyle yapmadım ama hafif kızartırsanız pişerken hiç koku yapmayacaktır.
Soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye bir miktar yağla kavrulmaya bırakın. Hafif pembeleşince kıymasını ilave edin. Kıyma kavrulunca salçasını ilave edin biraz salçayla kıymayı çevirin.
Çiçek şeklinde ayırdığınız karnabaharları ilave edin fakat parçalanmaması için karıştırmayın. Üstünü 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edin. Tuz ve karabiberi ekledikten su kaynadıktan sonra tencerenin kapağını yarı aralık olarak 45-50 dakika pişirin. Kapağın aralık olması karnabaharın kokusunu yemek suyuna geçmesini engelleyecektir.
Çiçekleri kontrol ederek piştiğini anlayabilirsiniz. Bazen erken yada geç pişebiliyor çünkü. Afiyet olsun!