Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda sert bir çıkış yaparak fiyat artışlarına karşı kararlılık mesajı verdi.

CUMHURBAŞKANI'NDAN YAPILAN AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bunu kim yaparsa yapsın bedelini fazlasıyla ödeyecek" şeklinde açıklamalarda bulundu. Ayrıca enflasyonla mücadele ve kamu tasarrufuyla ilgili de önemli değerlendirmelerde bulundu.

VATANDAŞLARDAN GELEN TEPKİLER

Vatandaşlar, fahiş fiyat artışlarına tepki göstererek ekonomik sıkıntıların önlenmesi için daha etkili adımların atılmasını talep ediyorlar. Bu bağlamda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları dikkatle takip ediliyor.

İhracata bayram tatili darbesi İhracata bayram tatili darbesi

İLGİLİ BAKANLIKLAR TEDBİRLERİ DEĞERLENDİRİYOR

Fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında gerekli tedbirler için ilgili bakanlıkların çalışmalarını sürdürdüğü belirtiliyor. Önümüzdeki günlerde somut adımların atılması bekleniyor.

KAMUDA TASARRUF HAMLESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı zamanda kamuda tasarruf konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. Gereksiz harcamaların önlenmesi ve kamu kaynaklarının daha verimli kullanılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Bu çerçevede tasarruf tedbirlerinin alınacağı ve milletin refahının artırılması için gereken adımların atılacağı vurgulandı.

EKONOMİDE İYİYE GİDİŞ HEDEFLENİYOR

Erdoğan, ekonomideki istikrarın sağlanması ve enflasyonun düşürülmesi için kararlılıkla çalışacaklarını belirtti. Önceliklerinin kamu harcamalarında tasarruf yapmak, enflasyonu kontrol altına almak ve ekonomiyi güçlendirmek olduğunu dile getirdi. Bu doğrultuda daha önce başarılı olduklarını ve yeniden başaracaklarını vurguladı.

Muhabir: Mehmet Fener