İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde bulunan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşanan bıçaklı saldırı sonrası hayatını kaybeden öğretmen Fatma Nur Çelik (44) ile ilgili gelişmeler kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. En çok merak edilen soru ise “Fatma Nur Çelik’i kim bıçakladı?” oldu.

Fatma Nur Çelik’i Kim Bıçakladı, Saldırgan Kim?

Resmî açıklamalara göre saldırıyı gerçekleştiren kişi, aynı okulda öğrenim gören 17 yaşındaki 11’inci sınıf öğrencisi F.S.B. olarak açıklandı.

İstanbul Valiliği’nin yaptığı bilgilendirmede, F.S.B.’nin yanında bulundurduğu bıçakla iki öğretmen ve bir öğrenciyi yaraladığı belirtildi. Olay sonrası saldırgan öğrenci polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Olay Nasıl Gerçekleşti, Saat Kaçta Oldu?

Saldırı, 2 Mart 2026 Pazartesi günü saat 11.00 sıralarında okul binası içinde meydana geldi. İddiaya göre F.S.B., henüz netlik kazanmayan bir nedenle:

  • Biyoloji Öğretmeni Fatma Nur Çelik (44)

  • Öğretmen Z.A. (52)

  • Öğrenci S.K. (15)

isimli kişilere bıçakla saldırdı.

İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve emniyet ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Fatma Nur Çelik Neden Hayatını Kaybetti?

Ağır yaralanan Fatma Nur Çelik, Sancaktepe İlhan Varank Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

Diğer yaralı öğretmen ve öğrencinin tedavilerinin sürdüğü, hayati tehlikelerinin bulunmadığı açıklandı.

Saldırının Nedeni Belli Mi?

Saldırının nedeni henüz netleşmiş değil. Olayın arka planında kişisel bir husumet mi, disiplin süreciyle ilgili bir gelişme mi ya da başka bir sebep mi olduğu soruşturma sonucunda ortaya çıkacak.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yaptığı açıklamada saldırgan öğrencinin disiplin sorunları bulunduğunu ifade etti. Ancak bu bilginin ayrıntıları resmî soruşturma sonucunda netlik kazanacak.

İstanbul Valiliği Ne Açıklama Yaptı?

İstanbul Valiliği, olayın ardından yaptığı açıklamada saldırının okul içinde gerçekleştiğini, üç kişinin yaralandığını ve saldırganın gözaltına alındığını duyurdu. Ayrıca olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Sendikalardan İş Bırakma Kararı

Yaşanan saldırı sonrası Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Bir-Sen, öğretmenlere yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla İstanbul’daki okullarda 1 günlük iş bırakma kararı aldı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da benzer şekilde, okullarda güvenlik açığı oluşmaması için gerekli tedbirlerin alınması çağrısında bulundu.

Okullarda Güvenlik Tartışması Yeniden Gündemde

Çekmeköy’de yaşanan bu saldırı, eğitim kurumlarında güvenlik önlemlerini yeniden gündeme taşıdı. Uzmanlar, özellikle büyük şehirlerdeki okullarda güvenlik personeli sayısının artırılması gerektiğini dile getiriyor.

Okul yönetiminin olay sonrası güvenlik tedbirlerini artırdığı ve öğrenciler için psikolojik destek süreci başlattığı bildirildi.

Soruşturma Devam Ediyor

Emniyet birimleri tarafından başlatılan soruşturma sürüyor. Güvenlik kamerası görüntüleri incelenirken, saldırgan öğrencinin ifadesi alındı.

Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için adli süreç devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi