Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden zarar gören Nurdağı ve İslahiye'deki afetzedeleri ziyaret etti, iki ilçeye sunulacak hizmetler ve projeler hakkında bilgi verdi.

DEPREMİN YARALARINI SARMAYA DEVAM EDİYORUZ

Şahin, "Asrın Felaketi" olarak adlandırılan depremde hayatını kaybedenleri anmak, doğal afetin yıkıcı sonuçlarını hatırlatarak insanları bilinçlendirmek için Deprem Anma ve Eğitim Merkezi projesini hayata geçireceklerini söyledi. Bu projeyle aynı zamanda mimarlık ve inşaat mühendisliği öğrencilerine de eşsiz bir eğitim imkanı sağlanacağını belirtti.

Depremde hasar gören yapıların bir an önce tamamlanması için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Şahin, Nurdağı'nda yeşil alan miktarını artırmak ve vatandaşın sosyal açıdan kaliteli zaman geçirmesini sağlamak için ilçeye millet bahçesi kazandıracaklarını duyurdu.

Fatma Şahin, Nurdağı Ve İslahiye'ye Yapılacak Hizmetleri Açıkladı (2)

SPOR VE SOSYAL AKTİVİTELERE YENİ PROJE

"Spor şehri Gaziantep" vizyonuyla yerel yönetimde Türkiye'ye örnek olan Şahin, ilçeye Kapalı Spor Salonu-Gençlik Merkezi ve Kamp Alanı Projesi'ni de getireceklerini açıkladı. Yaklaşık 17 bin metrekarelik alanda yapılması planlanan bu projeyle ilçenin spor ihtiyacının karşılanması ve alternatif sosyal aktivitelerin artırılması hedefleniyor.

Şahin, ilçede yaşlı ve engelli bireyler için psikolojik destek merkezi, öğrencilerin ders çalışma ve kitap okuma alışkanlığı kazanması için kütüphane, tarımdaki sulama ihtiyacı için sulama kanalları projesini de hizmete sunacaklarını söyledi.

Nurdağı'ndaki seçim beyannamesi tanıtımının ardından İslahiye'ye geçen Şahin, burada da ilçeye sunulacak hizmetler ve projeleri anlattı.

Bu çerçevede Amanos Tünelleri ve Lojistik Alan Bağlantısı çalışmasıyla Güneydoğu'nun Akdeniz'e açılan kapısı olan Hassa Tünelleri'nin inşaat çalışmalarına başladıklarını belirten Şahin, İslahiye Kamu Çalışanlarına Lojman, Belediye Binası ve Konferans Salonu, Öğretmen Evi, Gençlik Merkezi ve Afet Toplanma Alanı projelerini de ilçede hizmete açmayı amaçladıklarını ifade etti.

Şahin, Nurdağı'ndaki millet bahçesi projesinin bir benzerini İslahiye'de de yapacaklarını duyurdu. Şahin'in ilçede planladığı diğer projeler ise şöyle:

Fevzi Paşa İçme Suyu Projesi, Köy yollarına sıcak asfalt çalışması, Huzurlu Yaylası Tabiat Parkı, Mandıra yapımı, sulama kanalları, afetzede çiftçilere mazot ve ekipman desteği.

Editör: Bahri Uçar