Bu akşam saat 20:30'da başlayacak olan karşılaşmada, lider Galatasaray'ı takibini sürdüren 79 puanlı Fenerbahçe, formda rakibi Yukatel Adana Demirspor'u konuk edecek. İşte detaylar:

FENERBAHÇE'NİN FORMU

Fenerbahçe, son dönemdeki performansıyla dikkat çekiyor. Attığı 79 gole karşılık kalesinde sadece 25 gol gören ve 54 averaj yakalayan sarı lacivertli ekip, lig tarihinde bu aşamalarda elde edilen en yüksek gol averajına sahip. Ancak Bright Osayi-Samuel'in sarı kart cezalısı olması, takımın eksikliklerinden biri olarak öne çıkıyor.

ADANA DEMİRSPOR'UN HEDEFİ

Adana Demirspor ise son dönemde istikrarlı bir performans sergilemiyor. Son üç Süper Lig maçından 7 puan çıkarsa da, daha önceki 10 karşılaşmalık süreçte sadece 5 puan toplayabilmişti. Adana temsilcisi, Süper Lig'e döndüğü 2021/22'den bu yana maçın oynandığı haftaya puan durumunun ilk iki sırasında giren takımlara konuk olduğu hiçbir karşılaşmayı kazanamadı.

MUHTEMEL 11'LER VE HAKEMLER

Maçın muhtemel 11'leri şu şekilde:

FENERBAHÇE: Livakovic | Mert, Becao, Djiku, Oosterwolde | İsmail, Mert | İrfan Can Kahveci, Szymanski, Tadic | Dzeko.

YUKATEL ADANA DEMİRSPOR: Magomedaliev | İSmail, Gravillon, Semih, Mohammadi | Maestro, Michut | Yusuf, Emre, Mendoza | Balotelli.

Arda Kardeşler'in hakemlik görevini üstleneceği bu zorlu karşılaşmayı 20:30'dan itibaren beIN SPORTS 1'den takip edebilirsiniz.

ÖNE ÇIKAN İSTATİSTİKLER

Fenerbahçe ile Adana Demirspor arasındaki son dört Süper Lig maçının sadece birini kazanabilen Fenerbahçe, bu karşılaşmalarda rakibine puan vermemişti. Ayrıca Adana Demirspor, Süper Lig'e döndükten sonra maçın oynandığı haftaya puan durumunun ilk iki sırasında giren takımlara konuk olduğu hiçbir karşılaşmayı kazanamadı.

Teknik direktörler İsmail Kartal ve Hikmet Karaman arasındaki rekabet de dikkat çekiyor. Kartal, Süper Lig kariyerinde Karaman'a rakip olduğu iki maçı da kazandı. Ancak Karaman'ın lig kariyerinde en az 10 kez konuk olduğu rakipleri arasında en yüksek mağlubiyet yüzdesine sahip olduğu takım Fenerbahçe olarak kayıtlara geçti.

Muhabir: MEHMET FENER