BÜYÜK BULUŞMAYA AZ KALDI

Tilkiler Köyü Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği Başkanı Eren Ovayolu, “31 Mayıs, 1 ve 2 Haziran tarihlerinde 8. Tilkiler Köyü Festivalini büyük bir katılım ile yapacağız. Festivalimize kardeş türküler, Ümit Yener, Mavinin Ezgisi, Gölge gibi sanatçıların yanı sıra yerel sanatçılarımız sahne alacak. Festivale, 20-25 bin kişi civarında bir katılım bekliyoruz” dedi.

ETKİNLİKLER DEVAM EDİYOR

Kentin en etkin sivil toplum kuruluşları arasında bulunan Tilkiler Köyü Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneği, etkinliklerine ve aktivitelerine devam ediyor. Bu kapsamda 8. Tilkiler Köyü Festivali 31 Mayıs, 1 ve 2 Haziran tarihlerinde Tilkiler Köyü Kendir Obasında gerçekleştirilecek. Birbirinden değerli sanatçıların yanı sıra kebapçısından tatlıcısına kadar her şeyin yer alacağı festivale katılımın 25 bin civarında olması bekleniyor.

ÇOK GENİŞ BİR KATILIM OLACAK

8. Tilkiler Köyü Festivaline çok önem verdiklerini kaydeden Ovayolu, “Bu zamana kadar sadece Covid-19 ve deprem dönemlerinde festival yapamadık. Festivalimize kardeş türküler, Ümit Yener, Mavinin Ezgisi, Gölge gibi sanatçıların yanı sıra yerel sanatçılarımız sahne alacak. Bu sanatçılarımız ile aylar öncesinde görüştük. Festivale, 20-25 bin kişi civarında bir katılım bekliyoruz. Çok geniş bir katılım olacak” ifadelerini kullandı.

FESTİVALLER BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLAR

Festivallerin birlik, beraberlik ve dayanışma açısından çok önem arz ettiğini sözlerine ekleyen Ovayolu, “2023 yılının Kasım ayından beri festivalimizin çalışmalarını yürütüyoruz. İlk dönemlerde bu festivale sadece köylülerimizin bir araya gelmesi için organize ediyorduk. Ancak zaman içerisinde bu festival tüm Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin katılım gösterdiği bir şenlik haline dönüştü. Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş’tan birçok kişi bu festivale geliyor” açıklamasında bulundu.

YENİ BİR OKUL PROJEMİZ VAR

Başkan Ovayolu, “Festivalimize sponsor aramanın yanı sıra eğitim, tanıtım ve ticari stantlar açacağız. Dönerciden kebapçılara kadar her şey olacak. Vatandaşlarımız dolu dolu bir festival yaşayacak. Ayrıca köylerdeki öğrenciler taşımalı sistem ile Pazarcık merkezdeki okullara gitmek zorunda kalıyor. Bir öğrenci günlük 40-50 kilometre yol gidip-geliyor. Bu da öğrencilerin tüm verimliliğini azaltıyor. Dolayısıyla en önemli projelerimizden biri de köyümüzde 16 derslikten oluşan bir ilkokul ve ortaokul yapmak. Bu konuda çalışmalarımıza başladık” müjdesini verdi.

Muhabir: MEHMET FENER