Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil, Türkiye ile Venezuela arasındaki ilişkileri değerlendirmek üzere Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi. Ortak basın toplantısında konuşan Gil, Türkiye’nin Filistin halkının haklarını savunmasından ve Venezuela’ya yönelik tek taraflı yaptırımlara karşı verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Gil, “Türkiye’nin Filistin halkının bu zaferi kazanması için önemli bir rol oynadığını düşünüyoruz. Türkiye, Venezuela’nın savunması konusunda tek taraflı yaptırımlara karşı bizlere çok destek oldu. Türkiye, Latin Amerika ve Karayipler bölgesinde ilk diplomatik ilişki kurduğumuz ülkeler arasında yer alıyor. İki ülke arasındaki ilişkiler son dönemde yüksek düzeyli karşılıklı ziyaretlerle yeni bir ivme kazandı” dedi.

Bakan Fidan, ticaret hacmi hedefini vurguladı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise, Türkiye ile Venezuela arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi için çalıştıklarını belirtti. Fidan, “Bu sene iki ülke arasında ticaret hacminin büyük bir çabayla liderlerimizin ortaya koyduğu 3 milyar dolar hedefine ulaşmasını bekliyoruz. Türkiye, Venezuela’nın petrol kaynaklarına rağmen ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya bulunduğu bu zor dönemde yanında olmaya devam edecektir. Türkiye, Venezuela’nın egemenliğine, bağımsızlığına ve demokratik tercihlerine saygı duymaktadır” diye konuştu. 

Kaynak: AA