Salih Asfour Anaokulu Müdürü Zeliha Kartal, projelerinin amacının öğrencilerine yardımseverliğin önemini ve faydalarını öğretmek olduğunu belirtti. Kartal, “Okul öncesi dönemde çocuklarımızın yardımlaşma duygusunu geliştirmek ve ihtiyaç sahiplerine karşı duyarlı olmalarını sağlamak istiyoruz. Bu projeyle öğrencilerimiz, yardım etmenin kendilerini de mutlu ettiğini fark ediyorlar” dedi.

Filistin’e Yardım Kampanyası 19 Ocak’ta Son Buluyor

Salih Asfour Anaokulu, İsrail’in saldırılarına maruz kalan Filistin halkına yardım göndermek için bir kampanya başlattı. “Yardımseverlik” projesi kapsamında toplanan yardımlar 19 Ocak Cuma gününe kadar devam edecek. Kartal, “Projemiz Pazartesi günü başladı ve 19 Ocak Cuma günü sona erecek. Bu süre içinde öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz el birliğiyle Filistin’deki kardeşlerimize yardım etmek için çalışıyorlar” diye konuştu.

Yardım İçin Hazırlanan Etkinlik Köşesi

Yardımlar Kızılay Vasıtasıyla Gönderilecek

Kartal, “Topladığımız yardımları Kızılay’a teslim edeceğiz. Kızılay da bize yardımcı olarak bu yardımları Filistin’e ulaştıracak. Bu şekilde Filistin’deki kardeşlerimizin acılarını bir nebze de olsa hafifletmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Kiyafet, Ayakkabı, Gıda Ve Oyuncak Yardımı Yapılacak

Projeye öncülük eden Seyhan Cunedioğlu ise, “Ben Hatay Antakya’dan bir deprem mağduru olarak Filistin’deki Müslüman kardeşlerimizin yaşadıkları zorlukları anlayabiliyorum. Onların her türlü yardıma ihtiyacı var. Biz de evlerimiz yıkıldığında su, gıda ve kıyafet gibi temel ihtiyaçlarımızı karşılayamamıştık. Biz de başlattığımız yardım kampanyasıyla Filistin’deki kardeşlerimize kıyafet, ayakkabı, gıda ve oyuncak gibi yardımlarda bulunuyoruz. Allah onlara yardım etsin, yardıma katılan herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Editör: Aylin Cıkcık