Gaziantep'te sonbahar mevsimiyle birlikte havaların her geçen daha da serinlemesiyle balığa olan talep artmaya başladı. Geçtiğimiz haftalara kadar sezonun durgun geçtiği balık pazarlarında özellikle son günlerde balığa olan talep esnafın yüzünü güldürdü.
Zengin yemek kültürüyle bilinen şehirlerden biri olan Gaziantep'te balık, sofraların vazgeçilmezi oldu. Kentteki balık pazarlarında yoğunluk yaşanmaya başlarken, özellikle mevsimsel geçiş dönemlerinde bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşlar, haftada en az iki kez balık tüketmeye başladı.
ÇEŞİT ÇEŞİT BALIKLAR TEZGAHLARI VE SOFRALARI SÜSLÜYOR
Gastronomi şehri Gaziantep'te sofraların vazgeçilmezi olan balık tüketiminin artmasıyla balıkçı esnafı da tezgahtaki çeşidini çoğaltmaya başladı. Karadeniz, Akdeniz ve Ege'de balıkçıların ağlarına takılan çeşit çeşit balıklar Gaziantep'te balıkçı esnafının tezgahlarını, vatandaşların ise sofralarını süslüyor. Balık avı sezonunun 1 Eylül'de başlamasının ardından deniz bölgelerinden getirilen çeşit çeşit balıklar tezgahlardaki yerini alırken, son günlerde bol miktarda palamutun yanı sıra az da olsa ağlara takılan hamsileri tezgaha koyan esnaf, sezon yeni başlamasına rağmen satışlardan memnun kaldı.
BALIK FİYATLARI 250 LİRADAN BAŞLIYOR
Tezgahlardaki balık çeşitlerinin fiyatları 250 liradan başlarken çeşidine ve kalitesine göre fiyatlar bin 500 TL'ye kadar yükseliyor. Omega 3 bakımından oldukça zengin bir gıda olarak bilinen balığı tercih eden vatandaşlar, balık alabilmek için halin yolunu tutuyor.
Satışlardan memnun olan Gaziantep Balık Hali esnafı, havaların serinlemesiyle birlikte balığa olan talebin artmaya başladığını söyledi.
"HALKIMIZ BALIĞA RAĞBET GÖSTERİYOR"
Sofralarda kırmızı et ile yapılan yemeklerin yerini mevsim balıkları olan sardalya, palamut, istavrit ve hamsinin aldığını belirten esnaf Ali Tekin, "Balık sezonumuz açıldı. Sezonunun açılması sebebiyle balık satışlarımız arttı. Hava da serinliyor. Hava serinledikçe satışlarımız artmaya başlıyor. Müşterilerimiz memnun. Balığı müşterilerimize taze ulaştırmaya çalışıyoruz. Bundan dolayı halkımız balığa rağbet gösteriyor. Satışlarımız gün gün artıyor. Özellikle hamsi, palamut, istavrit, leyrek, çupra ve somon gibi onlarca çeşit balık var. Kılçıksız olduğu için bu balıkların satışları artıyor. Kolay tüketebildiği için vatandaşımız daha çok rağbet gösteriyor" dedi.
"TEZGAHIMIZDA 42 ÇEŞİT BALIĞIMIZ VAR"
Bu sezonun son yılların en verimli dönemlerinden biri olduğunu belirten Yılmaz Akdeniz de, "Havalar yağışlı ve soğuk olduğu zaman balıklarımız hem hareketlenecek hem bol satışımız olacak ve balıklar daha çok lezzetli olacak. Şu anda tezgahımızda 41-42 çeşit balığımız var. Tüm müşterilerimizi bekliyoruz. Balığa talep şu anda var ama havalar soğuduğu zaman talepler daha bir farklı olacak ve daha çok artacaktır. Gaziantep normalde kebap şehri ama Gaziantep halkı kış geldiği zaman balık sevgisinden ayrılmıyor. Kışın balığı daha çok seviyorlar ve daha çok tüketiyorlar. Fiyatlar muhteşem. Sezon yeni açılmasına rağmen fiyatlarımız çok uygun. Fiyatlarımız her türlü bütçeye hitap ediyor" şeklinde konuştu.