Bu etkinlik, Erasmus programının hem akademik ve idari personel hem de öğrenciler arasında daha yaygınlaşması amacıyla gerçekleştirildi.

ERASMUS PROGRAMININ ÖNEMİ VE HEDEFLERİ

Gaün Erasmus Bölüm Koordi̇natörleri̇ Bi̇r Araya Geldi̇

Dr. Muhammet Musa Budak, yeterli sayıda öğrenci göndermeyen bölümlerin bu sayıları arttırmaları gerektiğini ve daha fazla anlaşması olan bölümlerdeki öğretim üyelerinin daha az anlaşması olan bölümlere destek vermesi gerektiğini vurguladı. Erasmus programının dışa açılan bir kapı olduğunu belirten Dr. Budak, bu programdan faydalanan öğrencilerin ve personelin yabancı dilin yanı sıra farklı kültürleri deneyimlediğini ifade etti. Faaliyet sayısının artmasına rağmen henüz yeterli sayıda öğrenci göndermeyen bölümlerin aktif olarak programa katılmasını hedeflediklerini söyledi.

ERASMUS+ PROGRAMININ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ VE TEŞEKKÜRLER

Gaün Erasmus Bölüm Koordi̇natörleri̇ Bi̇r Araya Geldi̇ (1)

Dr. Budak, Erasmus+ programının sürdürülebilirliği için verdikleri destekten dolayı Erasmus bölüm koordinatörlerine ve Uluslararası İlişkiler Ofisi uzman personellerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Bu motivasyon yemeği, Erasmus programının önemini vurgulamak ve katılımcıların bir araya gelerek deneyimlerini paylaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlenmiştir. GAÜN, uluslararası işbirliği ve öğrenci hareketliliği konusundaki çalışmalarına devam ederek daha fazla öğrencinin bu fırsatlardan yararlanmasını hedeflemektedir.

 

Kaynak: Haber Merkezi