GAÜN Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Fahrettin Göğüş ve Doç. Dr. Hatice Neval Özbek tarafından yürütülen proje; tarımda bilinçsiz pestisit kullanımının azaltılmasını, çiftçilerin çevre dostu alternatif mücadele yöntemlerine yönlendirilmesini ve tüketicilerin güvenli gıda konusunda bilinçlendirilmesini amaçlıyor.
Toplantıya, proje ortakları olan Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü (Türkiye), Kaunas Teknoloji Üniversitesi (Litvanya) ve Bükreş Tarım Bilimleri ve Veterinerlik Üniversitesi (Romanya) temsilcileri katıldı.
Açılış toplantısında SafeFoodTR projesi kapsamında geliştirilen web platformu tanıtıldı. Platformda; çiftçilere çevre dostu mücadele yöntemleri ve doğru pestisit kullanımı, analiz birimlerine pestisit kalıntı analizleri, tüketicilere ise güvenli gıda seçimi ve pestisit maruziyetini azaltmaya yönelik temel bilgiler sunuldu. Projenin ilerleyen aşamalarında eğitim materyalleri, videolar, animasyonlar, rehberler ve çevrim içi öğrenme modülleri geliştirilerek platforma eklenecek. Ayrıca saha eğitimleri, dijital eğitim araçlarının hazırlanması ve yaygınlaştırma faaliyetleri de sürdürülecek.
SafeFoodTR ile uzun vadede çiftçiler, tüketiciler ve ilgili kurumlar arasında sürdürülebilir bir farkındalık oluşturma hedefleniyor.




