Gaziantep Üniversitesi’nde, vejetaryen öğrencilere merkezi yemekhanenin 3. Katında özel vejetaryen servisi sunuluyor. Merkezi Yemekhanenin mutfağında üretim ve dağıtım sorumlusu Mustafa Karadağ, "Et yemeyen öğrenciler için ayrı bir bölüm açmak istedik. Biz açtığımızda talepler gelince devam ettik. O gün bu gündür veriyoruz. Öğrenciler mutlular çünkü en azında talep ettikleri yemekler vardır" dedi. İletişim Fakültesi öğrencisi Didem Ernez, “Öncelikle bizi vejetaryenleri düşündükleri için çok teşekkür ediyorum, arkadaşlarımla beraber doyarak ve ziyan etmeden yemek yiyebiliyoruz. Geçen yıl dışarıda yemek yiyordum ve bir öğrenci olarak pahalı buluyordum artık yemekhanede uygun fiyatla yiyebiliyorum" dedi.
GAÜN’DE VEJETERYAN HİZMETİ
Gaziantep Üniversitesi Sağlık Kültür Daire Başkanlığı desteğiyle merkezi yemekhanenin 3. Katında vejetaryen bölümü öğrencilerin hizmetine ayrıldı. Merkezi Yemekhanenin mutfağında üretim ve dağıtım sorumlusu Mustafa Karadağ, "Et yemeyen öğrenciler için ayrı bir bölüm açmak istedik. Biz açtığımızda talepler gelince devam ettik. O gün bu gündür veriyoruz. Öğrenciler mutlular çünkü en azında talep ettikleri yemekler vardır" dedi. Karadağ, “Vejetaryenlerin yemekleri her gün değişiyor. Genelde zeytin yağlı yemekleri bulunuyor. Zeytin yağlı yemekler önceden belirtilmiştir. Yemek listesinde ek olarak bir bölümü vardır. Şimdilik sadece biz görebiliriz yemek listesine eklemedik öğrencilerin kafalarını karışmaması için” dedi.
ARTIK YEMEKHANEDE UYGUN FİYATLA YEMEK YİYEBİLİYORUM
İletişim Fakültesi öğrencisi Didem Ernez, “Öncelikle bizi vejetaryenleri düşündükleri için çok teşekkür ediyorum, arkadaşlarımla beraber doyarak ve ziyan etmeden yemek yiyebiliyoruz. Geçen yıl dışarıda yemek yiyordum ve bir öğrenci olarak pahalı buluyordum artık yemekhanede uygun fiyatla yiyebiliyorum" dedi.
BAHRİ UÇAR