Mayıs ayında doğal gaz ve elektrik fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği konusunda açıklamalarda bulunan Bakan Bayraktar, vatandaşları rahatlattı.

Zam pazarlığında yeni dönem! Binlerce Gaziantepliyi ilgilendiriyor Zam pazarlığında yeni dönem! Binlerce Gaziantepliyi ilgilendiriyor

LPG'ye İndirim Geliyor! Tarih Belli Oldu LPG'ye İndirim Geliyor! Tarih Belli Oldu

BAKAN BAYRAKTAR'DAN AÇIKLAMA

 1

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, NTV yayınında yaptığı konuşmada, mayıs ayında doğal gaz ve elektriğe zam yapılmayacağını duyurdu. Bu açıklama, vatandaşlar arasında büyük bir merak konusu olan enerji fiyatlarına ilişkin belirsizliği giderdi.

ENERJİ POLİTİKALARINDA DEĞİŞİKLİKLER

 2

Bakan Bayraktar, enerji politikalarında ciddi değişiklikler yapıldığını belirtti. Gabar'ın Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfi olduğunu vurgulayan Bayraktar, Türkiye'nin petrol üretiminde önemli artışlar yaşandığını ifade etti. Günlük petrol üretiminin 2016'da 33 bin varil iken, bugün Gabar'da günlük 40 bin varilin üzerine çıkıldığını açıkladı.

SOSYAL DESTEKLER DEVAM EDECEK

 3

Bayraktar, sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceklerini dile getirdi. Ancak bütün kesimlerin desteklenmesinin doğru olmadığını, maliyetlerin belirli ölçüde karşılanması gerektiğini vurguladı. İmkanlar dahilinde yapılacak her türlü desteğin sürdürüleceğini belirtti. Bu açıklamalar, enerji politikalarına ilişkin gelecek beklentilerini şekillendirme adına önem taşıyor.

Muhabir: Mehmet Fener