Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı 3. Birleşim Toplantısı GBB Başkanvekili Halil Uğur başkanlığında toplandı. Gündemin 10.maddesinde yer alan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey, Şehitkamil ve diğer ilçe belediyelerinin 2026 yılı bütçesinin görüşüldüğü mecliste sinirler gerildi.

Sezer-1

GERİLİM BİR AN OLSUN DÜŞMEDİ

CHP’li Meclis Üyeleri ile GBB Başkanvekili Halil Uğur ve AK Partili Meclis Üyeleri arasında gerilim yaşandı. Karşılıklı atışmaların yaşandığı meclise damga vuran olay ise CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Sucu ile GBB Genel Sekteri Sezer Cihan arasında yaşanan ‘Vicdansız’ tartışması damga vurdu.

Meclis toplantısında söz alan CHP’li Mehmet Sucu, Büyükşehir Belediyesi’nin 2026 yılında ödeyeceği faiz oranını gündeme getirdi, bu durumu vicdansızlık olarak yorumladı.

VİCDANSIZ DİYEMEZSİNİZ!

Sucu’un ardından söz alan GBB Genel Sekteri Sezer Cihan, söz konusu faiz ödemelerinin gerekçesini açıkladı. Cihan, “Daha önce anlattım ancak anlaşılmak istenmiyor sanırım. 2023 yılı bütçesini yaptığımız zaman öngöremediğimiz bir deprem yaşandı. Depremin yaralarını sarılmak üzere 2023 yılında 5 yıl vadeli olarak 4,5 milyar TL kredi kullandık.2028 yılına kadar borç ve faiz ödemeye devam edeceğiz. 2023 yılında depremde mağdur olmuş, evi yıkılmış, sokakta kalmış insanlara, ‘Kusura bakmayın 2023 yılı bütçemden size yardım yapamam mı demem gerekiyordu? Hangisi vicdansızlık? Vicdansızca bizi itham ediyorsunuz. Krediyi Genel Sekreter olarak biz kullanıyoruz. Vatandaşlarımıza harcadığımız parayı ödüyoruz. Kimseye vicdansız diyemezsiniz” dedi.

Cihan, “4,5 milyar TL’lik krediyi halkımız için kullandık. Halkımızın vicdanına bırakıyorum” dedi.

Kaynak: Ayhan Duman