Gaziantep CHP İl başkanlığı koordinesinde yapılan basın açıklamasını birçok partili, Gaziantep Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Dernek başkanı Ali Osman Özer ve bir çok emekli katıldı.

Basın açıklamasını yapan Hanifi Kaplan, “Yıllarca çalışarak ülkesine emek veren ancak bugün düşük emekli geliriyle yaşamaya çalışan 16 milyonun üzerinde yurttaşımızın sesini duyurmak, haklı taleplerini dile getirmek ve mücadelelerine destek vermek amacıyla karşınızdayız.” dedi.

"EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI, YILIN İLK 4 AYINDA ERİDİ"

Gaziantep CHP’den Emekliler İçin Çağrı! "Emekliler Lütuf Değil, Hakkını İstiyor"

Kaplan, emekli aylığının enflasyon karşısında değer kaybettiğine vurgu yaparak, “ En düşük emekli aylığı, yılın henüz ilk 4 ayında çoktan eridi. Mayıs Ayı Enflasyonu geldiğinde daha da eriyecek. Aylıkları günden güne buharlaşan emekliler bırakın 100 gram et almayı, pazar manav tezgahlarına bile bütçe yetiştiremez hale geldiler.” dedi.

"EMEKLİLER LÜTUF DEĞİL, HAKKINI İSTİYOR"

Gaziantep CHP’den Emekliler İçin Çağrı! "Emekliler Lütuf Değil, Hakkını İstiyor"

Emekli ve emekli adaylarını Ankara Mitingine davet eden Kaplan, “Derin bir hayat pahalılığıyla baş başa bırakılan, kaderine terk edilen emekliler bugün olağanüstü yoksulluğun pençesindeler. Gelirinin tümünü harcadıkları halde asgari gıda- enerji-barınma-sağlık-tüketim gibi temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan emekli yurttaşlarımız bu manada sosyal ölüme terk edilmiştir! Bu sebeple binlerce, on binlerce emeklimizle omuz omuza aynı talepleri dile getirmek üzere hafta sonu Ankara'da toplanacağız. "Emekliler lütuf değil, hakkını istiyor" diyeceğiz. En düşük emekli aylığı asgari ücretle aynı seviyede olana dek mücadele edeceğiz. Emekli bayram ikramiyeleri en az asgari ücret düzeyinde olana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Emekli aylıkları arasındaki farklılıkları giderecek intibak yasasını hayata geçirdiğimiz gün, "kazandık" diyeceğiz. Onurlu yaşam hakça bölüşüm için tüm emeklilerimizi ve yarının emeklisi olacak tüm emekçileri 26 Mayıs Pazar günü saat 14.00'te Ankara'da Tandoğan meydanına bekliyoruz. “ şeklinde konuştu.

Gaziantep CHP İl Başkanlığı  26 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek olan miting için emeklileri Ankara'ya götürecek. 

Editör: Bahri Uçar