Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Çin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (CINSIAD) Başkanı Zhou Yan Quan arasında ortak çalışma yürütülmesi için iş birliği mutabakatı imzalandı. Atılan imzalarla birlikte, Çinli yatırımcıların Gaziantep’e yönlendirilmesi ve şehrin ekonomik potansiyelinin tanıtılması konusunda ortak çalışma yürütülmesi kararlaştırıldı.

GAZİANTEP, ÖNCELİKLİ YATIRIM BÖLGESİ OLARAK ÖNERİLECEK

Mutabakat kapsamında, CINSIAD tarafından Çinli yatırımcılara Gaziantep’in sanayi, lojistik, enerji ve teknoloji gibi sektörlerde yatırım yapılabilir şehir olarak önerilmesi hedefleniyor. İki taraf, yatırım heyetlerinin karşılıklı ziyaretleri, ortak projelerin geliştirilmesi ve iş dünyası arasında köprü kurulması amacıyla koordineli çalışma yürütecek.

EKONOMİK İŞ BİRLİĞİNİN YANI SIRA KÜLTÜREL ALANLAR DA DESTEKLENECEK

Anlaşma yalnızca ekonomik yatırımları değil, kültürel iş birliklerini de kapsıyor. Gaziantep’in gastronomi, müzecilik ve tarihi miras alanındaki birikimi, Çinli turistlere tanıtılacak. Ortak sosyal ve kültürel etkinlikler de gündeme alınacak.

FATMA ŞAHİN: “GAZİANTEP, YENİ ULUSLARARASI ORTAKLIKLARLA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR”

İmza töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Gaziantep, sahip olduğu üretim kapasitesi ve kültürel zenginliğiyle uluslararası yatırımcıların ilgisini çeken bir şehir haline gelmiştir. Bu iş birliğiyle Gaziantep’in potansiyeli Çinli yatırımcılara doğrudan tanıtılacak, karşılıklı iş fırsatları artırılacaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi