İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 20 ilde internet üzerinden sanal ortamda nitelikli dolandırıcılık yapan şüphelilere yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “SİBERGÖZ-20” operasyonunda 64 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Sanal Devriyelerimiz Nitelikli Dolandırıcılık Yapanların Enselerinde. Onlara Göz Açtırmayacaklar” ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, operasyonun Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Erzurum merkezli olarak İstanbul, Mersin, Adana, Gaziantep, Kırşehir, Sinop, Adıyaman, Tekirdağ, Bursa, Şanlıurfa, Aydın, Diyarbakır, Eskişehir, Hakkari, İzmir, Karabük, Samsun, Kocaeli ve Antalya’da gerçekleştirildiğini belirtti.

Yerlikaya, şüphelilerin araç kiralama ve sigorta firmalarının isimlerini kullanarak oluşturdukları oltalama siteleri üzerinden vatandaşlardan kiralama bedeli, sigorta bedeli ve kaparo ücreti adı altında para talep ederek haksız kazanç sağladıklarının tespit edildiğini aktardı.

Yerlikaya, operasyonlarda ruhsatsız tabancalar, çok miktarda döviz, Türk Lirası ve altın ile çok sayıda dijital materyalin ele geçirildiğini bildirdi.

Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren kahraman polisleri tebrik ederek, “Milletimizin duası sizinle” dedi.

Yerlikaya, siber suçlarla mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini de vurguladı.

Muhabir: Ahmet Kuş