Gaziantep Fahri Konsolosu Erdal Özdemir, Türkiye ile Bangladeş arasındaki ticari ve dostane ilişkileri geliştirmek amacıyla Bangladeş’e resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret kapsamında Bangladeş Türkiye Büyükelçiliği, Bangladeş Turizm Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nı ziyaret eden Özdemir, üst düzey yetkililerle önemli görüşmeler yaptı. Görüşmelerde iki ülke arasında ticaret, turizm ve sosyal alanlarda iş birliği imkânları ele alındı. Samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşmalar, karşılıklı iyi niyet temennileriyle sona erdi.

Özdemir, yaptığı açıklamada 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve 11 ili etkileyen “asrın felaketi” olarak nitelendirilen depremde Bangladeş’in Türkiye’ye verdiği desteğe değindi. Özdemir, “Depremin üçüncü gününde bir askeri uçakla 120 kişilik ekibin yanı sıra gıda yardımı gönderen Bangladeş, Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş’ta arama-kurtarma çalışmalarına katkı sağlayarak bizleri çok memnun etti. Bu anlamda Bangladeş halkına ve devletine teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı

Kaynak: Bülten